Ga naar de inhoud

Premier League klassement

Everton veroordeelt online racisme aan adres van Amadou Onana

 ma 21 augustus 2023 20:00
Amadou Onana verloor met 4-0 tegen Aston Villa.

Everton heeft de online racistische beledigingen aan het adres van Rode Duivel Amadou Onana, na de 4-0-blamage bij Aston Villa op de tweede speeldag van de Premier League, veroordeeld.

"Everton veroordeelt elke vorm van racistische en discriminerende uitlatingen aan het adres van onze spelers ten strengste", klinkt het bij de Engelse club op sociale media.

 

"De club is op de hoogte van een racistische post gericht aan Amadou Onana. Dergelijke uitspraken zijn verachtelijk en mogen niet getolereerd worden. De club is bezig met een onderzoek om de dader te identificeren en zal ook de politie steunen bij hun onderzoek."   

 

"We moeten allemaal een nultolerantiehouding aannemen door dergelijk gedrag te rapporteren op sociale media en aan de autoriteiten. Racisme hoort niet thuis op het internet, in onze stadions of in onze gemeenschappen", besloot de Premier League-club.   

 

Everton ging zondag met 4-0 de boot in bij Aston Villa, de club van collega-Rode Duivels Youri Tielemans en Leander Dendoncker. Onana stond in het verliezende kamp negentig minuten tussen de lijnen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.