Ga naar de inhoud

Vrancken zwaar ontgoocheld: "Rode kaart is onbegrijpelijk, één fase helpt alles om zeep"

 vr 18 augustus 2023 06:27
Voor Wouter Vrancken werd het alweer een ontgoocheling.

Van dromen van de Champions League naar hopen op de Conference League. KRC Genk heeft na de uitschakeling tegen Olympiakos nog één kans om een Europese poulefase te halen. "Twee uitschakelingen op een rij, dat geeft een tik", zei coach Wouter Vrancken.

"We hebben het zelf om zeep geholpen", was Wouter Vrancken duidelijk. "We hebben niets weggegeven, zelfs geen halve kans tot de rode kaart, en daarna ook niet veel. Als we blijven pushen, kunnen we hen afmatten en komen er openingen, maar we zijn niet tot in die fase geraakt."

 

Joseph Paintsil pakte een domme rode kaart door na te trappen op Quini, die aan zijn truitje hing. "We werken er nochtans constant op, met alle jongens. Meermaals per seizoen hebben we het daarover."   

 

"Soms reageer je wanneer het niet lukt, of wanneer het een zware tackle is. Maar nu voel je dat je de wedstrijd in handen hebt, dat maakt het helemaal onbegrijpelijk." 

We hebben niets weggegeven, zelfs geen halve kans tot de rode kaart, en daarna ook niet veel.

Wouter Vrancken

Het is weer net niet voor KRC Genk. Het moet nu voorbij het Turkse Adana Demirspor om alsnog in de Conference League een plekje te krijgen.

 

"Twee uitschakelingen op rij, dat geeft een tik. Maar het geloof in wat de jongens aan het doen zijn, is niet weg", zei Vrancken. "We waren dominant, ook in de andere verliesmatchen de laatste weken, dus dat zit wel goed."

 

"Alleen is het de laatste pass die niet altijd goed genoeg was, op die laatste tien procent kunnen we nog werken. Daarvoor heb je een vonkje nodig, voor die efficiëntie. Op zo'n manier verliezen, is extra zuur."   

 

"Maar ook met tien waren we nog sterk", aldus Vrancken. "De tegenstander pakte nog vier kaarten op korte tijd, omdat ze telkens te laat kwamen. Dus buiten die ene fase met de rode kaart, moet ik mijn jongens proficiat wensen met de manier waarop we speelden, met het geloof dat ze uitstraalden."

 

"De diepgang was er, de connectie vooraan. Achteraan hebben we de kwaliteit in hun aanval geneutraliseerd, tot niets eigenlijk. Het is gewoon één fase die alles om zeep helpt, tot daar was het allemaal goed."

Doelman Maarten Vandevoordt: "Alweer zuur"

"Alweer zuur", zei doelman Vandevoordt. Hij moest pas echt aan het werk vanaf de zeventigste minuut, maar zag helemaal in het slot toch een goal binnengaan.

 

"Iedereen voelde dat de Grieken te pakken waren. Opnieuw krijgen we dan in die laatste minuten een goal tegen. Het is de laatste tijd veel net niet."   

 

Genk was zeker beter dan Olympiakos, stelt Vandevoordt vast: "We moeten wel alles blijven bekijken. Wat beter kon, maar ook wat goed was, wat we moeten blijven doen. Het komt wel goed met deze ploeg."

Gerelateerd: