Lotte Kopecky sluit baanhoofdstuk af met drie medailles op zak: "En benen worden alleen maar beter"

 wo 9 augustus 2023 23:22

Overal waar ze aan de start stond, graaide ze medailles mee. Lotte Kopecky straalt na haar optredens op het WK baanwielrennen. Zelfs de mindere prestatie op de temporace zorgde niet voor een deuk in het vertrouwen: "Dat is het omnium, ik weet dat je nooit het hoofd mag laten hangen", zegt de bronzen Kopecky.

Heet. Dat was het elke dag in de velodroom in Glasgow. En niet alleen omdat Lotte Kopecky de piste steevast in vuur en vlam zette. 

 

"De warmte was voelbaar, maar ik kan er gelukkig goed tegen", hijgt ze na met een ventilator in haar hand. "De ambitie was een medaille, dus ik ben blij met brons."

 

Al verliep die jacht op eremetaal niet zonder slag of stoot. In de temporace kon Kopecky niet domineren – een zeldzaamheid. 

 

"Ik dacht "Yes, eindelijk eens goed begonnen", maar dan ging het slecht in de temporonde, waar ik echt achter de feiten aanholde."

 

"Dat heeft mijn goede start wel wat verpest. Soms zit je goed in de koers en soms niet. Als mensen net voor je aangaan, loop je constant achter de feiten aan."

Ik mag met vertrouwen aan de start staan zondag, maar ik ga niet denken dat ik al wereldkampioen ben.

Lotte Kopecky

"Maar ik weet dat ik na een slechte start niet het hoofd moet laten hangen" gaat Kopecky voort. "Dat is ook eigen aan de omnium. Het is vier keer je helemaal opladen, ongeacht het voorgaande resultaat."

 

In de puntenkoers voelde de zaal al snel dat de Belgische opnieuw op koers lag voor een plak. "Maar ik was zeker nog niet overtuigd dat ik een medaille had, want ik moest nog afrekenen met Katie Archibald, zeker niet een van de minsten."

 

Dat lukte door zich te focussen op de Schotse. En na het hoofdstuk baanwielrennen kan de focus verlegd worden naar de weg. Heeft ze nog overschot voor zondag?

 

"Mijn benen worden alleen maar beter", lacht Kopecky. "Het gevaar en de pech schuilt achter een hoekje op het parcours. Conditioneel zit alles goed, ik mag met vertrouwen aan de start staan. Maar ik ga niet denken dat ik al wereldkampioen ben."

Gerelateerd: