Ga naar de inhoud

Evenepoel en Van Aert erg ontspannen voor "mooie" tijdrit: "Al rijd ik liever laatste dan eerste kilometer"

 wo 9 augustus 2023 22:05
Remco Evenepoel en Wout van Aert zijn ontspannen voor hun tijdrit.

Wie is de gedoodverfde favoriet om vrijdag de regenboogtrui te pakken na 48 kilometer? Remco Evenepoel wees met de glimlach op zijn gezicht naar de man naast zich. "Als ik hem zondag bezig zag, is het logisch dat het Wout is", meent hij. "Maar er zijn nog kanshebbers die er klaar voor zijn", tempert Van Aert zelf.

Een nieuwe dag, een nieuwe discipline, een nieuwe mogelijkheid.

 

Na enkele dagen rust, herstel en een bezoekje van familie zijn de batterijen van laagvliegers Remco Evenepoel en Wout van Aert helemaal opgeladen om zich te smijten voor de tijdrit van vrijdag.

 

"Ik had natuurlijk al een lokaal rondje om los te rijden", grapt Evenepoel over zijn wegrit. Het is snel duidelijk: de sfeer is erg ontspannen in het Belgische kamp en de teleurstelling van zondag is verteerd.

 

Over naar wat komen zal, dan maar. Verlekkeren beide heren zich op het parcours?

 

"Ja", zegt Evenepoel volmondig. "Het is een mooie omloop waar ik in het eerste deel, dat lang rechtdoor gaat, mijn aerodynamica kan gebruiken. De klimmetjes in de finale op kasseien zijn zwaar, dus daar zullen we ook wat energie voor moeten opsparen."

 

Ook Van Aert krijgt de vraag of het een parcours is op zijn maat. "Ja ... Wat is er niet voor mij?", lacht hij. "Ik heb niets toe te voegen aan wat Remco zei", volgt de knipoog. 

Als maar een van ons beiden op het hoogste schavotje staat.

Remco Evenepoel

Zowel Evenepoel als Van Aert zit met vertrouwen op de tijdritfiets. 

 

De voormalige wereldkampioen op de weg was heer en meester in de Giro, in de Tour en op het BK toonde Van Aert dan weer zijn klasse. "Al blijf ik toch het liever de laatste kilometer rijden dan de eerste", gniffelt die laatste.

 

"De aankomst aan het kasteel is erg mooi, ook van de kasseien in het slot hou ik wel. Alleen mochten er wat meer bochten in zitten, omdat ik die tempoverschillen beter verteer."

 

Toch is voor Evenepoel de topfavoriet al bekend. Subtiel wijst hij naar zijn landgenoot wanneer hij de vraag krijgt. Van Aert zelf ziet nog andere kanshebbers: "Het is moeilijk om te zeggen. Remco uiteraard, maar ook Ganna en Küng zijn kanshebbers die er klaar voor zijn."

 

"In Brugge wilden we 1 en 2 worden, ook dit keer lijkt met twee op het podium me leuk", neemt Evenepoel het slotwoord. "Als het maar een van ons beiden is die op het hoogste schavotje staat."

Gerelateerd: