Ga naar de inhoud

Meteen raak! Lotte Kopecky is weer wereldkampioen op de afvalling: "Ik had nog iets in de benen"

 zo 6 augustus 2023 20:24
Lotte Kopecky was heer en meester in de afvalling op het WK in Glasgow.

Lotte Kopecky heeft haar wereldtitel op de afvalling met succes verdedigd. Een week na haar tweede plaats in de Tour de France Femmes was Kopecky ook heer en meester op de piste. Ze versloeg de Française Fortin in de eindsprint.

Lotte Kopecky trekt haar bloedvorm van de Tour de France Femmes gewoon door op het WK baanwielrennen in Glasgow. In haar eerste wedstrijd op de piste schoot ze meteen de hoofdvogel af. 

 

Kopecky was titelverdediger op de afvalling, waar na elke 2 ronden de laatste renster afvalt. De neutralisaties en valpartijen konden onze landgenote niet uit haar concentratie halen en ze kwam nooit echt in de problemen.

 

In de eindsprint moest ze het opnemen tegen de Française Valentine Fortin. Die verraste Kopecky even door onderdoor te duiken, maar ze kon niet op tegen de snelheid van onze landgenote. Juichend kwam Kopecky over de finish, het WK kon niet beter beginnen voor haar.

"Het is leuk om het WK zo te beginnen"

Was het met de vingers in de neus? Dat was de openingsvraag van onze interviewer Carl Berteele aan Lotte Kopecky. "Dat mag je niet zeggen. Ik voelde me wel goed en het is leuk om het WK zo te beginnen", was het bescheiden antwoord.

 

Kopecky leek nooit in de problemen te komen op weg naar goud. "Ik voel de wedstrijd goed aan. Als je op de juiste momenten de juiste beslissingen maakt, dan kom je heel ver op de afvalling."

 

In de eindsprint dook de Française Fortin even onderdoor. "Ik voelde dat ze afstand wou nemen. Ik was een beetje verrast, maar ik kon snel reageren en ik had nog iets in de benen", zei Kopecky met een kamerbrede glimlach.

 

Kopecky heeft dinsdag opnieuw een afspraak, op de puntenkoers. "Er zijn veel scenario's mogelijk in die koers. Ik zal ook met een rode vlag op mijn hoofd rondrijden, het wordt niet makkelijk koersen.  Maar dit is een boost voor het vertrouwen en het is heel mooi meegenomen."

Volgende week komt Kopecky op dit super-WK wielrennen in Glasgow nog drie keer in actie: dinsdag (8/8) in de puntenkoers, woensdag (9/8) in het omnium en volgende zondag (13/8) in de wegrit.

Gerelateerd: