Club Brugge kan niet overtuigen en verliest "Brugse Metten" van AZ

za 22 juli 2023 16:57
Club Brugge in eigen huis onderuit tegen AZ.

In de jaarlijkse "Brugse Metten" heeft Club Brugge niet kunnen winnen van tegenstander AZ. De Nederlanders gingen winnen op Jan Breydel met 1-2.

Doelpunten:

1-0 Skov Olsen 3'

1-1 Rits (eigen doelpunt) 9'

1-2 Sugawara 64'

Opstelling Brugge:

Mignolet; Buchanan (62’ Odoi), Mechele (73’ Ordonez), Spileers (75’ Boyata), De Cuyper (83’ Meijer); Onyedika (83’ Nielsen), Rits (62’ Vetlesen), Vanaken; Skov Olsen (62’ Homma), Thiago (62’ Yaremchuk), Skoras (73’ Vermant)

Blitzstart al snel geneutraliseerd

Club Brugge-coach Ronny Deila wou een "gretig" en "agressief" team zien en dat hadden de spelers duidelijk goed begrepen.

Club begon verschroeiend aan de wedstrijd. Na amper drie minuten hadden ze de voorsprong al beet. Andreas Skov Olsen kon optimaal profiteren van knullig balverlies van ex-Bruggeling Jordy Clasie. De Deen werkte proper af in de rechter onderhoek.

Twee minuten nadien kwam de winger weer in een goede positie, maar kon een Nederlands been erger voorkomen.

Als een donderslag bij heldere hemel viel enkele minuten later plots de gelijkmaker uit de lucht. Deze keer waren het de Bruggelingen die aan het blunderen gingen.

Mats Rits kopt een matige vrije trap zomaar voorbij eigen doelman Simon Mignolet.

AZ kon nadien het evenwicht herstellen, maar echt grote kansen leverde dat voor de rust niet meer op.

AZ Alkmaar.

Brugge kan niet overtuigen

Na de rust voerde Deila enkele wissels door en niet veel later kon AZ op voorsprong klimmen.

Het was de Japanner Sugawara die het leer knap voorbij Mignolet vuurde.

Brugge liet een makke indruk na en kon het thuispubliek niet echt overtuigen, maar op vijf minuten van het einde was de gelijkmaker toch nog bijna een feit.

Invaller Dedryck Boyata zag hoe zijn kopbal op de paal strandde.

Dichter dan dat kwamen de Bruggelingen niet meer. Na een teleurstellende prestatie moeten ze het hoofd buigen tegen AZ: 1-2.