BEKIJK: Dimitri Van den Bergh stuit hard op onfeilbare Jonny Clayton in 1/8e finale World Matchplay

 wo 19 juli 2023 22:15
Een bedenkelijke blik bij Dimitri Van den Bergh.

Wat kan je nog doen als elke dubbel bij de tegenstander magnetisch lijkt? Niets, zo weet ook Dimitri Van den Bergh na zijn 1/8e finale op de World Matchplay. De Welshman Jonny Clayton gooide een uitstekende wedstrijd – met een verschroeiend gemiddelde – en gaf onze landgenoot geen kans met onfeilbare precisie. 

Zijn arm was nog niet opgewarmd, of Dimitri Van den Bergh moest zich al schrap zetten voor een eerste mokerslag in de partij.

 

Een 170 check-out was een koud kunstje voor zijn tegenstander, die meteen doorstoomde naar een 3-1-voorsprong.

 

De zaal zag het graag gebeuren en ging achter Jonny Clayton staan. The Dreammaker werd geregeld getrakteerd op een fluitconcert, maar onze landgenoot beet zich vast en bracht de score nog in evenwicht: 4-4.

 

Van den Bergh liet met een check-out van 125 zien dat hij niet de eerste de beste is. En dat hij kon brullen. Game on.

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

Een glimlach, meer lokte het niet uit bij Clayton.

 

Hij stond toch zorgeloos te darten. De vierkante centimeter van het bord die hij viseerde, werd zonder pardon gepenetreerd door zijn pijl. 

 

Drie keer de maximumscore in enkele legs, 156 en 126 uitgegooid alsof hij in zijn man cave stond te darten met vrienden. Moest de overmacht nog meer onderstreept worden?

 

Neen, met twee dure missers op dubbel 8 gooide Van den Bergh de handdoek in de ring, tot groot jolijt van het publiek. 

 

Hij verlaat de World Matchplay, eerder verlieten ook Belgen Kim Huybrechts en Mike de Decker hun 1/16e finales tegen respectievelijk Van Duijvenbode en Cullen.

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.