Ga naar de inhoud

Emma Plasschaert na olympisch testevent: "Fan van gevarieerde omstandigheden in Marseille"

 di 18 juli 2023 11:33
Emma Plasschaert
Emma Plasschaert

Emma Plasschaert is afgelopen week 6e geworden op het testevent in Marseille, waar volgend jaar de olympische zeilwedstrijd zal plaatsvinden. "Het was geslaagd, dit geeft vertrouwen", vertelt de tweevoudige wereldkampioene aan Sporza.

"Water in Marseille ligt me wel"

Van de 10 fleet races die er afgelopen week gezeild werden in Marseille won Emma Plasschaert er liefst 5. Onze landgenote glimlacht: "Ik denk niet dat ik al ooit zo'n hoog percentage gehad heb. Dat is superleuk en positief voor de toekomst. Het was een geslaagde week."

 

Geslaagd én leerrijk. "We hadden de juiste strategie, maar ik heb hier zeker nog wat trainingsdagen nodig. Met het oog op het WK volgende maand in Scheveningen heb ik wel vertrouwen opgedaan. Het WK is voor mij het belangrijkste moment van deze zomer."

 

Wat neemt Plasschaert van de afgelopen week mee richting Parijs 2024? "Het was toch superbelangrijk voor ons hier om hier eens te testen. De protocollen, de recovery, de windstrategie, waar liggen de boeien? Het was heel interessant omdat allemaal eens te zien. Daarom was het nodig om hier te zijn."

Ik ambieer natuurlijk een medaille op de Olympische Spelen, daar werken we voor.

Emma Plasschaert

Als tweevoudig wereldkampioen hoort Plasschaert altijd tot het kransje favorieten, dat zal ook volgend jaar niet anders zijn op de Olympische Spelen. "Ik ambieer natuurlijk een medaille, daar werken we voor", klinkt het. 

 

"Ik denk dat het water hier in Marseille mij wel ligt. Ik ben wel fan van gevarieerde omstandigheden. Samen met mijn coach heb ik een playbook gemaakt met strategieën voor de verschillende windrichtingen. Daarin zaten we heel juist. Dat geeft vertrouwen voor volgend jaar."

 

"Mijn voorbereiding richting Parijs loopt best goed. De resultaten zijn misschien iets minder dan gehoopt, maar daar was altijd een specifieke reden voor. Dat zijn ook leermomenten. Maar ik heb er een goed oog in. Ik ga met vertrouwen het volgende jaar in. Als ik op de Spelen sta, wil ik er alles aan gedaan hebben."

Gerelateerd: