Ga naar de inhoud

Zeilster Emma Plasschaert eindigt 6e tijdens generale repetitie voor de Spelen

 za 15 juli 2023 13:50
" "
Emma Plasschaert.

De generale repetitie voor de Olympische Spelen is met een zesde plaats geëindigd voor Emma Plasschaert. De Belgische zeilster won vier van de tien regatta's op het testevent in Marseille, maar werd in regatta 1 en 8 ook gediskwalificeerd. 

Emma Plasschaert is als zesde geëindigd in de ILCA 6-categorie op het olympisch testevent in Marseille.

 

De 29-jarige zeilster begon als zevende aan de afsluitende medaillerace met dubbele punten. Ze werd daarin zesde en schoof zo nog een plaatsje op.    

 

De dagzege was voor de Amerikaanse Erika Reineke voor de Deense regerende wereldkampioene Anne-Marie Rindom en de Nederlandse Marit Bouwmeester.

 

Die laatste, de olympisch kampioene van Rio, wint de race met 44 punten voor Rindom (63 ptn) en de Italiaanse Chiara Benini Floriani (70 ptn).    

 

Tweevoudig wereldkampioene Plasschaert eindigt met 96 punten. Ze won vier van de tien regatta's, maar werd gediskwalificeerd na de eerste en achtste regatta.

Van Acker: "Emma is op de goede weg"

Voor Evi Van Acker, technisch directeur van de zeil- en surffederatie WWSV, is Plasschaert "op de goeie weg voor Parijs 2024".

"Ze is fit en het feit dat ze verschillende regatta's heeft gewonnen en met het podium kon wedijveren, zal haar het nodige vertrouwen geven voor het WK, dat over drie weken begint in Scheveningen."

De 37-jarige Van Acker, winnares van olympisch brons in 2012, meent dat er nog tijd is "om te werken aan de details en de puntjes op de i te zetten".

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.