Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Alles op Evenepoel: Soudal-Quick Step laat Tim Merlier dan toch thuis van Vuelta

 wo 12 juli 2023 15:48
Evenepoel en Merlier zullen niet samen te zien zijn in de komende Vuelta.

Tim Merlier zal dan toch niet naar de Vuelta trekken. Soudal-Quick Step laat de Belgische spurtbom thuis en trekt resoluut de kaart van kopman Remco Evenepoel. Dat bevestigde ploegbaas Patrick Lefevere woensdag. De wereldkampioen gaat in Spanje voor een tweede eindzege op een rij.

Fabio Jakobsen naar de Tour, Tim Merlier naar de Vuelta. Dat plan had Soudal-Quick Step uitgestippeld voor zijn twee spurtbommen. Maar nu Remco Evenepoel dan toch zijn titel in de Ronde van Spanje gaat verdedigen, zijn de kaarten herschud.

 

De ploeg van Patrick Lefevere kiest in Spanje resoluut voor een team in functie van Remco Evenepoel. Merlier valt daarom uit de boot. Patrick Lefevere gaf woensdag tekst en uitleg bij die keuze.

 

"Remco heeft heel duidelijk gezegd dat hij geen probleem had met Tim erbij. Maar deze week hebben we tijdens de rustdag van de Tour samengezeten in San Pellegrino, waar het team op hoogtestage is."

 

"Tim zei dat hij er zelf geen probleem mee had om eventueel een ander programma te rijden, met onder meer de Benelux Tour - waar misschien zelfs meer sprints zullen zijn dan in Spanje - en enkele eendagskoersen."

Tim wou de Vuelta rijden, maar hij is een brave jongen. Winnen is winnen voor hem: of dat nu in de Vuelta of in de Benelux Tour is.

Patrick Lefevere, ploegbaas Soudal-Quick Step

Nochtans hadden beide agenda's in Spanje wel gerijmd kunnen worden, zegt Lefevere. "In een grote ronde worden de leiders ook altijd naar voren geloodst tot op drie kilometer van de streep. Zo kon Tim ook mee naar voren gebracht worden en had Bert Van Lerberghe de lead-out kunnen doen."


"Maar uiteindelijk, na overleg met Tim zelf, hebben we besloten om het niet te doen en hem een ander programma te geven. Of dit nu een tactisch voordeel kan opleveren? Als iedereen goed is, moet dit een voordeel zijn, ja."


Blijft Merlier nu teleurgesteld achter of was het een gewillige keuze? "Tim wou de Vuelta rijden, maar hij is een brave jongen en zei dat hij zich zou neerleggen bij de beslissing van de ploeg. Winnen is winnen: of dat nu een rit in de Vuelta of een rit in de Benelux Tour is."

Gerelateerd: