Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
45
6
5
0
1
11
4
2
KV Kortrijk
31
6
2
3
1
7
10
3
RWDM
30
6
2
3
1
8
9
4
KAS Eupen
28
6
1
4
1
5
8
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
7
3
2
0
1
4
1
2
KV Kortrijk
3
3
1
2
0
4
6
3
RWDM
3
3
1
2
0
4
5
4
KAS Eupen
4
3
1
1
1
4
3
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
9
3
3
0
0
7
3
2
KV Kortrijk
4
3
1
1
1
3
4
3
RWDM
4
3
1
1
1
4
4
4
KAS Eupen
0
3
0
3
0
1
5

Verkoop KV Kortrijk gaat niet door, Vincent Tan blijft aan boord: "Goed dat er duidelijkheid is"

 di 11 juli 2023 13:42
KV Kortrijk blijft in Maleisische handen.

KV Kortrijk blijft voorlopig in handen van de Maleisiër Vincent Tan: de verkoop aan de Amerikaanse Kaminski Group is definitief afgesprongen. Met een nieuw managementteam hopen de West-Vlamingen "snel en krachtdadig te schakelen" voor het nieuwe seizoen.

De Amerikaanse droom bleek een zeepbel. KV Kortrijk komt dan toch niet in handen van vader en zoon Kaminski. 

 

De Amerikanen zouden akkoord gegaan zijn met een overname voor 15 miljoen euro, 10 miljoen meer dan Tan acht jaar geleden voor de club betaalde. De nieuwe eigenaars belegden zelfs een persconferentie, die anderhalve minuut duurde en waarop geen vragen mochten worden gesteld.

 

Het bleek een voorteken. Al snel volgden berichten dat betalingen uitbleven en uiteindelijk werd ook de deadline van 6 juli overschreden, waardoor de overname helemaal van de baan was. Een nieuwe koper wordt er momenteel niet gezocht.

 

Vincent Tan, die al 8 jaar eigenaar is van Kortrijk, blijft langer aan boord. "Het verkoopproces is stopgezet en Vincent Tan zal zijn engagement blijven opnemen", klinkt het in een persbericht.

 

"De voorbije seizoenen investeerde onze eigenaar al meermaals fors in verschillende sportieve dossiers en in de operationele werking van de club. Hij zal dat ook in de toekomst blijven doen, zoals bijvoorbeeld bij de bouw van het nieuwe oefencomplex op het Kouterveld."

Wij kijken met vertrouwen naar de komende weken en maanden om de groei van afgelopen seizoen te bestendigen.

COO Jelle Brulez

Na de soap wil KV Kortrijk met een nieuw management de sportieve lijnen uitzetten. "De club zet daarbij in op interne mensen om de goede opvolging en de continuïteit te verzekeren", klinkt het.

 

Guillaume Nuytten, eerder CFO, wordt CEO Non-Sports. Pieter Eecloo, eerder Head of Scouting, is de nieuwe CEO Sports. Samen met Jelle Brulez als Chief Operations Officer en Rik Foulon als Chief Sports Officer zullen zij in het managementcomité de krijtlijnen voor de operationele en sportieve werking van de club uittekenen.


“Deze nieuwe structuur moet de club nu in staat stellen om snel en krachtdadig te schakelen richting het nieuwe seizoen", zegt Brulez.


"Het mag duidelijk zijn dat we daarbij verder willen bouwen op het sterke werk dat de afgelopen jaren geleverd is. Wij kijken met vertrouwen naar de komende weken en maanden om de groei van afgelopen seizoen te bestendigen."


Ook CEO Pieter Eecloo is blij dat er duidelijkheid is. "Met de steun van de huidige eigenaar kunnen we opnieuw naar de toekomst kijken. Met Edward Still stelden we een hoofdcoach aan waar we 100% in geloven om dit vernieuwde KVK op het veld te trekken."

Gerelateerd: