Ga naar de inhoud

Cyriel Dessers moet grote schoenen vullen bij Rangers: "Nooit gemakkelijk om na zo'n goeie spits te komen"

 di 11 juli 2023 16:42
Cyriel Dessers vertoeft met Rangers in Duitsland voor een zomerstage.

Vicekampioen Rangers rekent op zijn nieuwe spits Cyriel Dessers om aartrsivaal Celtic te onttronen. De voormalige aanvaller van KRC Genk is klaar voor de uitdaging: "De timing is perfect om voor de prijzen te spelen."

Na de degradatie van Cremonese naar de Serie B vond Cyriel Dessers een nieuwe uitdaging in Schotland. De 28-jarige aanvaller tekende een contract voor vier seizoenen bij Rangers.

 

In Glasgow moet de voormalige spits van Genk de opvolger worden van de Colombiaan Alfredo Morelos, die in zes seizoenen maar liefst 124 doelpunten scoorde voor Rangers.

 

"Alfredo heeft schitterende dingen gedaan voor Rangers en het is nooit makkelijk om na zo'n goeie spits bij een club te komen", vertelde Dessers op trainingskamp in Duitsland.

 

"Maar ik mag mij niet op het verleden concentreren. Ik ben hier nu in het heden en hoop in de toekomst veel te betekenen voor de club en de fans. Daar heb ik wel vertrouwen in." 

Ik denk dat ik het team wel wat kan bijbrengen, niet alleen op het veld maar bijvoorbeeld ook in de kleedkamer.

Cyriel Dessers

Rangers wil eeuwige rivaal Celtic - vorig seizoen goed voor de treble - van de troon stoten en haalde al zes nieuwkomers naar Ibrox.

 

"Rangers is een grote club, als je kijkt naar het stadion, de fans en de stad. Alles is er geweldig", zei Dessers. "De coach heeft me uitgelegd wat er momenteel speelt. Na een niet al te makkelijk seizoen, waait er een nieuwe wind in de club en daar wil ik deel van uitmaken."

 

"Ik ben 28 jaar en fysiek zit ik op mijn top. Daarnaast heb ik de voorbije jaren ook veel ervaring opgedaan. De timing is dus perfect om voor de prijzen te spelen. Ik denk dat ik het team wel wat kan bijbrengen, niet alleen op het veld maar bijvoorbeeld ook in de kleedkamer. Ook voor die rol voel ik me klaar." 

Ook interesse van Celtic: "Was ik niet van op de hoogte"

Onlangs lekte uit dat Dessers ook een tijdlang op de radar heeft gestaan bij Celtic, toen Neil Lennon er coach was. "Daar was ik althans niet van op de hoogte", bekende Dessers.

 

"De voorbije jaren waren er al een paar gesprekken met Rangers en we zijn contact blijven houden. Die eerste contacten dateren al van de corona-periode, maar dat was een moeilijke periode voor clubs om transfers te doen. Ik ben dan ook blij dat ik hier eindelijk ben."   

 

Bij Rangers wordt hij ploegmaat van belofteninternational Nicolas Raskin. Op de loonlijst van de Schotten staan met Fashion Sakala (ex-KV Oostende), Ianis Hagi (ex-Genk), Kemar Roofe (ex-Anderlecht) en Rabbi Matondo (ex-Cercle Brugge) nog heel wat oude bekenden van de Belgische competitie.