Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Vingegaard weerlegt twijfels over relatie met Van Aert: "Ik wil net zo graag dat hij wint als hij dat zelf wil"

 ma 10 juli 2023 06:29
" "
Een vertrouwd beeld: Wout van Aert die werkt voor Jonas Vingegaard.

De knappe zege van Michael Woods in de 9e etappe werd al snel overschaduwd door opnieuw een steekje van Tadej Pocagar aan Jonas Vingegaard. De Deen kon gelukkig voor hem de schade beperken. "Ik ben blij dat ik slechts 8 seconden verlies", vertelt de gele trui in Vive le Vélo.

Ook na de zware etappe van zondag en het verlies van 8 seconden op Tadej Pogacar maakte Jonas Vingegaard nog tijd voor een interview met Maarten Vangramberen.

 

Vingegaard straalde comfort uit en leek goed te herstellen van de zware beklimming van de "brutale" Puy de Dôme.

 

"Herstellen is een groot woord, maar ik ben al gemasseerd. Het was zeker een zeer uitdagende beklimming", aldus de Deen.

 

Op 2 kilometer voor de finish ging Pogacar ervandoor en Vingegaard besloot zijn eigen tempo te rijden in plaats van hem te volgen: "Het was heel zwaar, maar ik ben heel blij dat ik slechts 8 seconden verlies."

Ik sta momenteel nog steeds aan de leiding. Mijn etappes komen er nog aan.

Jonas Vingegaard

Met veel klimetappes in het vooruitzicht kan er in deze Tour de France nog veel gebeuren: "Ik sta momenteel nog steeds aan de leiding, dat is het belangrijkste. Mijn etappes komen er nog aan."

 

Terwijl landgenoot Mads Pedersen in Vive le Vélo gisteren vol vertrouwen verkondigde dat Vingegaard de Tour zal winnen, blijft de renner zelf bescheiden. "Ik hoop het, maar er zijn veel factoren die bepalen wie er wint, zoals het herstel in de tweede en derde week, je eigen niveau en dat van je ploeg."

"Er is niets gebeurd in de 2e etappe tussen Wout en mij"

Vingegaard benadrukt dus zelf het belang van zijn ploeg: Jumbo - Visma. Onder hen natuurlijk ook sleutelpion Wout van Aert. Vingegaard erkent de waarde van zijn teamgenoot voor zijn eigen prestaties.

 

"Hij is cruciaal voor mijn succes", weet de Deen. "Wout is ongelooflijk sterk en maakt een enorm verschil."

 

Vingegaard maakt ook duidelijk dat er niets is gebeurd tussen hem en Van Aert na de tweede etappe in San Sebastian, ondanks de twijfels die waren ontstaan: "Die twijfels zijn onterecht, Wout en ik zijn heel goede vrienden. We hebben gewoon elk onze keuzes gemaakt."

 

"Ik begrijp dat mensen dat niet altijd begrijpen, maar het is belangrijk dat ze weten dat ik net zo graag wil dat hij wint als hij zelf wil", besluit Vingegaard.

Gerelateerd: