Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Doe mee met de tourmanager 2024!
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Vive le Vélo over tandem Philipsen en Van der Poel "Kunnen samen genieten van het succes"

 za 8 juli 2023 11:31

Het is een tandem die momenteel onklopbaar lijkt te zijn. Lead-out Van der Poel en sprintbom Philipsen. Het treintje van Alpecin-Deceuninck heeft op die manier al drie etappes in de Tour beet.

3 sprinterskansen. 3 keer prijs. Het Alpecin-Deceuninck duo Jasper Philipsen en Mathieu van der Poel kan een perfect rapport voorleggen.

 

Ook vader Adrie van der Poel ziet dat het goed zit tussen de twee.

 

"Of ik Mathieu liever een lead-out zie rijden dan de eigenlijke sprint?", kreeg hij gisteren de vraag in Vive le Vélo. "Misschien wel. Het gevaar ligt misschien toch een tikkeltje lager."

 

"Maar je zit gewoon met een renner die heel goede lead-outs kan rijden. Het zou dan ook stom zijn om dat niet te benutten. Het levert namelijk duidelijk resultaten op."

Het klikt en de kans op succes is groot. Als ik hem perfect loods, maakt hij het 8 op de 10 keer af.

Mathieu van der Poel over Jasper Philipsen

"Je moet ook het voorjaar in acht nemen, waar ze ook enorm veel steun aan elkaar hebben gehad."


Ook toen verkeerde het duo in topvorm. Van der Poel won Parijs-Roubaix, Philipsen werd knap tweede en sprong op alles wat bewoog.


"Die jongens zijn nu ook wat ouder en gaan beter met elkaar om. Ze kunnen samen van het succes genieten. Dezelfde renner hoeft niet altijd te winnen", aldus Adrie Van der Poel.


"Ik kan het goed vinden met Jasper", zei Mathieu van der Poel deze week nog in Vive le Vélo. "Het klikt tussen ons en dan is het net iets leuker. De kans op succes is ook groot. Als ik hem perfect loods, maakt hij het 8 keer op 10 af."

De rit van vandaag is zwaarder, maar met zijn huidige vorm kan Philipsen ook gewoon weer winnen.

Adrie van der Poel

Ook Belgisch bondscoach Sven Vanthourenhout ziet hoe het treintje perfect werkt.

 

"Ook Kragh Andersen en Rickaert spelen een grote rol in de voorbereiding van die sprint."

 

"Of ze soms wat geluk hebben? Als je met daar met de juiste renners zit, dan dwing je dat soms echt wel af. Ze komen nooit in een positie waar ze helemaal ingesloten geraken."

Vandaag krijgen de renners een mogelijke nieuwe sprinterskans, maar wachten er in het slot wel nog een paar lastige klimmetjes.

 

"Die rit is misschien eerder iets voor de renners als Mathieu of Julian Alaphilippe en Wout van Aert", denkt Adrie van der Poel. "Maar ik denk dat Philipsen met zijn huidige vorm ook gewoon weer kan toeslaan."

Gerelateerd: