Ga naar de inhoud

Van Eetvelt speelt leiderstrui kwijt in Roemenië door lekke band: "Echt zuur"

 za 8 juli 2023 18:09
Maximilian Schachmann mocht nog eens van de zege proeven.

Na zijn dubbelslag van gisteren is Lennert Van Eetvelt (Lotto-Dstny) zijn leiderstrui kwijtgespeeld in de Roemeense Sibiu Cycling Tour door pech. De ritzege was voor Maximilian Schachmann (Bora-Hansgrohe).

Lennert Van Eetvelt had zich voorbereid op een pittige dag om zijn leiderstrui te verdedigen. "Het zal zwaar worden. Attent koersen zal de boodschap zijn", vertelde hij gisteren.

 

De jongeling van Lotto-Dstny deed alles goed, maar had niet gerekend op pech. Op de slotklim reed Van Eetvelt lek, waardoor hij kostbare seconden verloor. Hij moest zijn leiderstrui afstaan aan de Zwitser Matteo Badilatti (Q36) en zakte naar de 4e plek op 6 seconden van de leider.

 

De ritoverwinning was voor de Duitser Maximilian Schachmann (Bora-Hansgrohe), die na 2 jaar droogt nog eens van de zege mocht proeven. Hij schuift op naar de 7e plek in het klassement, op 29 seconden van de leider.

Van Eetvelt: "Echt zuur om zo leidersplaats te verliezen"

Aangezien de volgwagens geweerd werden van de slotklim, kon Van Eetvelt geen nieuwe achterwiel krijgen. "Ik voelde op twee kilometer van de eindmeet mijn achterband leeglopen", zei Van Eetvelt.

 

"Op die slotklim waren er geen volgwagens toegelaten dus kon ik ook niet van wiel of fiets wisselen. Het is echt zuur om op die manier uit de gele leiderstrui gebonjourd te worden."

 

"Dit was zeker mijn fout niet en het is jammer dat de wedstrijdjury de drie kilometerregel niet hanteerde. Ze hadden op die slotklim ook iets moeten voorzien hebben voor renners met pech. Ik moest verder op een lekke band en verloor op die manier alsmaar meer voeling met de kop van de koers."    

 

"Het is jammer zo te verliezen. De ploeg leverde fantastisch werk en alles zag er goed uit tot de laatste twee kilometer. Ik moet me bij de beslissing van de wedstrijdjury neerleggen, maar leuk is het zeker niet."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: