Ga naar de inhoud

Lennert Van Eetvelt klimt in Roemenië naar eerste profzege: "Ik hoop dat er nog een pak volgen"

 vr 7 juli 2023 15:09
Lennert Van Eetvelt boekte zijn eerste profzege.

Lennert Van Eetvelt heeft in de Sibiu Cycling Tour in Roemenië zijn eerste overwinning bij de profs geboekt. Het 21-jarige toptalent kaapte in de koninginnenetappe meteen ook de leiderstrui weg.

Op de beklimming naar Bâlea Lac schudde Lennert Van Eetvelt al zijn rivalen af. De jonge klimmer van Lotto - Dstny kwam met een voorgift van 24 seconden binnen op de Zwitser Matteo Badilatti en de Brit Mark Donovan (beiden Q36.5).

 

Van Eetvelt neemt meteen ook de leiderstrui over van Sam Bennett (Bora-Hansgrohe), die de eerste etappe naar zijn hand zette.

 

Voor Van Eetvelt is het zijn eerste zege bij de profs. De Lotto Dstny-renner won eerder dit jaar de laatste twee ritten en het eindklassement van de Alpes Isère Tour, een beloftenkoers. 

 

Dit voorjaar stond Van Eetvelt, een neoprof, even aan de kant nadat hij positief had getest tijdens de Franse rittenkoers Tour des Alpes Maritimes et du Var (2.1) op 19 februari. De Franse dopingautoriteit vroeg meer uitleg over een substantie die in zijn urine gevonden was.

 

Het ging uiteindelijk om een toegelaten substantie in een neusspray, die de jonge klimmer perfect kon staven. De zaak werd daarmee afgesloten.

Van Eetvelt: "Ik had het naar mijn zin"

"Ik keek eigenlijk wel uit naar deze etappe", zei Van Eetvelt. "Het was aankomst bergop en dat zinde me wel. Ik werd ook beter naarmate het aantal kilometers bergop vorderde."

 

"Natuurlijk ben ik blij dat ik uiteindelijk iedereen kon afschudden en alleen kon binnenkomen. Ik had het echt wel naar mijn zin. Dit is natuurlijk een van mijn mooiste zeges. Ik hoop dat er nog een pak volgen."

 

"Morgen is het ook een lange etappe met meer dan 200 kilometer. Het zal zwaar worden. Attent koersen zal de boodschap zijn en kijken wat de concurrentie doet. Ik hoop dat ik mijn positie in het algemeen klassement zal kunnen verdedigen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: