Ga naar de inhoud

Lennert Van Eetvelt spoelt lastige periode door met knappe zege in Franse beloftenkoers

Van Eetvelt was dominant in Frankrijk.

Lennert Van Eetvelt heeft alle miserie van de voorbije maanden doorgespoeld met een erg knappe zege in de Alpes Isère Tour. Hij kwam solo aan met grote voorsprong op de concurrentie. Het 21-jarige talent van Lotto-Dstny was vorige maand in een dopingstorm terechtgekomen na het gebruik van een neusspray, maar werd recent helemaal vrijgesproken.

De zaak rond Lennert Van Eetvelt begon in april. Tijdens de Franse rittenkoers Tour des Alpes Maritimes et du Var vroeg de Franse dopingautoriteit meer uitleg over een substantie die in zijn urine gevonden was.

 

Het ging om een toegelaten substantie in een neusspray, die de 21-jarige renner van Lotto-Dstny ook vermeld had op het dopingformulier. Van Eetvelt werd even op non-actief gezet door zijn team, maar werd al snel vrijgesproken in de zaak.

 

In de Alpes Isère Tour (2.2) kwam Van Eetvelt deze week opnieuw in competitie. Donderdag toonde hij zijn goede benen al met een 7e plek, zaterdag pakte hij uit met een groots nummer.

 

In de heuvelachtige vierde rit reed hij weg van de concurrentie en soleerde hij naar de winst, voor DSM-toptalent Oscar Onley. Aan de aankomst had hij 55 seconden voorsprong. Van Eetvelt gaat zondag de slotetappe in als leider.

"Na alles wat er de voorbije weken gebeurd is, is het gewoon al geweldig dat ik weer kan koersen", reageerde de winnaar.

 

"Dat ik nu zelfs win, doet me nog meer genieten."

 

"Het voelt buitengewoon om te kunnen doen wat ik het liefste doe: koersen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.