Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Van der Poel ondanks zege van Philipsen kritisch over finale: "Nog gevaarlijker dan gisteren"

 di 4 juli 2023 19:24
Valpartijen ontsierden de finale.

Mathieu van der Poel loodste kopman Philipsen als een eenmanstrein voorbij alle valpartijen naar de overwinning. Toch was de Nederlander na afloop vooral blij dat hij recht kon blijven in de finale. "Als ze zoveel bochten leggen op straat, komt er commentaar, maar op een circuit mag dat allemaal", was hij scherp.

De slotkilometers van de vierde etappe waren een ware overlevingsslag.

 

Niet door de zwaarte van het parcours, wel door de vele bochten en hectiek. Enkele mannen, waaronder Fabio Jakobsen, gingen onderuit, Jasper Philipsen kon dankzij zijn stuurvaardige lead-out wel rechtblijven.

 

Daar was de verantwoordelijke voor die lead-out, ene Mathieu van der Poel, dan ook heel blij om. "Deze finale was supergevaarlijk", opent hij. "Nog gevaarlijker dan gisteren."

 

"Als ze zoveel bochten op straat leggen, komt er commentaar. Maar op een circuit mag dat allemaal."

 

"Ik had eigenlijk geen idee wat er allemaal gebeurde. Ik volgde het peloton in de bochten, maar zat wat vast aan de buitenkant. Toen hoorde ik Jasper achter me roepen en wist ik dat ik ruimte moest maken."

We zaten zelf ook heel dicht bij die valpartijen.

Mathieu van der Poel

En dat deed Van der Poel met verve. Een Nederlandse journalist dacht zelfs even dat hij zelf naar de overwinning zou snellen. "Als je dat dacht, dan heb ik een hele goeie lead-out gedaan", lachte Van der Poel.

 

"Maar het kon net zo goed anders uitdraaien. We zaten zelf ook heel dicht bij die valpartijen", voegt hij eraan toe.

 

De Nederlander vindt het dan ook erg belangrijk dat hij zelf niet tegen de grond ging. "En dat Jasper wint, maakt het dubbel zo mooi", besluit hij.

 

Vrijdag krijgen de sprinters wellicht een nieuwe kans op glorie. Hopelijk zonder valpartijen dan.