Ga naar de inhoud

Kwakkelvorm Van den Bergh blijft duren: Van Duijvenbode smeert hem whitewash aan in Duitsland

 zo 2 juli 2023 17:10
Van den Bergh vindt in 2023 geen constante in zijn prestaties.

2023 is vooralsnog geen hoogvlieger voor Dimitri Van den Bergh. De beste darter van ons land begon zaterdag goed aan de European Darts Matchplay in het Duitse Trier, maar kreeg een dag later een 6-0-whitewash aangesmeerd door de Nederlander Dirk van Duijvenbode.

Rond Nieuwjaar schitterde Van den Bergh (PDC 10) nog op het WK, waar hij een historische halve finale haalde, maar sindsdien krijgt onze landgenoot de trein maar moeilijk op de rails.

 

Op de UK Open was er met een halvefinaleplaats nog een uitschieter, maar verder is het voorlopig wisselvalligheid troef bij Dancing Dimi. Dat zette hij dit weekend op de European Darts Matchplay in het Duitse Trier nog eens in de verf.

 

Zaterdag wipte hij met een uitstekende prestatie en een 99-average de Duitser Pietreczko in de eerste ronde, maar zondag was het alweer een pak minder.

 

In de achtste finale tegen het Nederlandse cultfiguur Dirk van Duijvenbode kwam Van den Bergh er niet aan te pas. Van Duijvenbode (PDC 11) ging meteen door de worp van onze landgenoot en maakte daarna brandhout van zijn tegenstander. 

 

Met een gemiddelde van 107 smeerde hij Van den Bergh een 6-0-nederlaag aan, een "whitewash" in het vakjargon. Vorig jaar was Dancing Dimi in Trier nog goed voor de finale, die hij verloor van Michael van Gerwen.

Gerelateerd: