Ga naar de inhoud

Is Laurens De Plus de ideale versterking voor klimkern rond Remco Evenepoel? "We zien wel"

 ma 3 juli 2023 07:07
Laurens De Plus was van de partij op de eerste R.EV ride van Remco Evenepoel.

Als Soudal - Quick Step naar versterking speurt voor de klimkern rond Remco Evenepoel, dan zal de naam van Laurens De Plus zeker vallen. De renner van Ineos is een vriend van de wereldkampioen. "We trainen regelmatig samen."

Hij was een opvallende gast op de eerste editie van de R.EV Ride, de trainingsrit van Remco Evenepoel met zijn supporters: Laurens De Plus. De renner van INEOS Grenadiers heeft een uitstekende Giro achter de rug en bouwt nu weer op.

 

"Remco had gevraagd om mee te rijden", zegt De Plus. "En er stond op mijn planning een training van 5 uur, dus het kwam goed uit." De Plus moest wel het wiel van Evenepoel lossen, toen die even doortrok op de Muur van Geraardsbergen.

 

Toeval is het niet dat De Plus van de partij was in Schepdaal en omstreken. "Remco en ik wonen 10 kilometer van elkaar. Als hij niet in het buitenland zit, dan trainen we regelmatig samen rond Geraardsbergen of drinken een koffie samen."

 

Na enkele moeilijke jaren maakte De Plus vooral in de Giro weer indruk bergop. De Belg is einde contract bij INEOS en zou dus een ideale versterking zijn voor de klimkern rond Remco Evenepoel. De rekensom is snel gemaakt.

 

"Remco zou toch een goeie ploegmaat zijn?", probeerde onze reporter, maar De Plus liet niet in zijn kaarten kijken en bleef op de vlakte. "Inderdaad, maar we zien wel. We zien wel."

De Wolf: "Hopelijk samen in de toekomst"

Dirk De Wolf, een van de panelleden van Wielerclub Wattage, was ook van de partij in Schepdaal en zou Evenepoel en De Plus graag herenigd zien. " Soudal - Quick Step zou De Plus kunnen gebruiken in het gebergte", vindt De Wolf. "Hij is weer heel goed bezig en hij is een goeie vriend van Remco. Laat ons hopen dat ze in de toekomst samen fietsen."

 

Gerelateerd: