Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Evenepoel: "Het doet me niet zoveel dat ik de Tour niet rijd, het is een extra motivatie"

 zo 2 juli 2023 22:56
Remco Evenepoel
Remco Evenepoel

Uitgerekend op de dag dat de Ronde van Frankrijk van start ging, organiseerde Remco Evenepoel in zijn eigen gouw de R.EV Ride. In de marge daarvan werd ook de R.EV Brussels Cycling Academy voorgesteld. Maar uiteraard was de Tour de France nooit ver weg.

Het was zaterdag een drukke dag voor Remco Evenepoel. Eerst trok hij met zijn fans op tocht doorheen het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen, tussendoor regelmatig stoppend voor een selfie of handtekening met een fan.

Na de rit van 160 kilometer ruilde Evenepoel zijn wieleroutfit voor gewone (regenboog)kleren om in zijn eigen Schepdaal een hindernissenparcours af te leggen, samen met enkele kinderen van de R.EV Brussels Cycling Academy.

 

"Deze regio staat vooral bekend om het voetbal en rugby", vertelde Evenepoel op de persconferentie na het evenement. "Ik dacht: zou het niet leuk zijn als er in mijn geboortestreek iets meer aan wielrennen werd gedaan?"

 

"Ik dacht eraan een klein ploegje op te richten, maar dat was te 'gemakkelijk'. Ik wou iets betekenisvollers doen." Het idee van de R.EV Brussels Cycling Academy was geboren.

 

"Het is eerder een sociaal project. We willen kinderen die de middelen niet hebben toch op de fiets krijgen. Het ultieme doel is om een jongen én een meisje uit onze academie op het WK wielrennen in Brussel, in 2030, te krijgen."

Het ultieme doel van onze academie is om een jongen én een meisje aan de start van het WK 2030 in Brussel te krijgen.

Remco Evenepoel

Over de Tour: "Had de vorm niet om er te starten"

Zaterdag was dus één groot wielerfeest in en rond Schepdaal, mijlenver verwijderd van dat andere grote wielerfeest in Bilbao. Velen hadden Evenepoel liever daar aan de start gezien.

 

"Het was vrij snel duidelijk dat ik de vorm niet had om de Tour te rijden", zegt Evenepoel.

 

"Het doet me niet zoveel dat ik er niet bij ben. Het zal voor een andere keer zijn. Ik zal de Tour zeker volgen, maar gebruik dat dan maar als motivatie voor wat nog komt en voor wanneer ik er zelf ooit aan de start zal staan."

Gerelateerd: