Ga naar de inhoud

Mathijssen scherp voor ref die "droom afpakte" met penalty: "De gedachte zat al vooraan in zijn fluit"

 di 27 juni 2023 21:14
Meteen na het eindsignaal omsingelden alle Belgen de scheidsrechter.

Van de grootste euforie naar de diepste teleurstelling en frustratie. De kwalificatie van de Duivels leek op 5 minuten van het einde een feit, maar ging alsnog verloren. En daar was volgens Mathijssen maar één schuldige voor: "Je moet serieus wat verbeelding hebben als je daarvoor fluit", zei hij over de Franse scheidsrechter.

De stormloop richting de ref na het eindsignaal zei genoeg.

 

De volledige Belgische ploeg voelde zich bekocht na de strafschopfout op het einde van de wedstrijd. "Het is super pijnlijk als je op zo'n manier moet loslaten", zei coach Jacky Mathijssen.

 

Ook de niet-gefloten strafschopfout op Balikwisha van zaterdag is blijven hangen bij de trainer. "Als je ziet wat we ook de voorbije wedstrijd hebben meegemaakt tegen de thuisploeg... Ik zit in met de jongens, want zij hebben getoond dat ze kunnen wedijveren met de beste ploegen van Europa."

 

"Maar dat was duidelijk niet de bedoeling van de arbitrage."

De scheidsrechter moet de baas zijn. En dat was hij duidelijk, hij deed wat hij wilde.

Jacky Mathijssen

"Je moet toch serieus wat verbeelding hebben om daar een penalty in te zien", ging hij verder. "De enige uitleg die ik kan vinden voor deze situatie is dat arbitrage zonder VAR niet meer werkt."

 

"Een scheidsrechter moet de baas zijn. En dat hebben we vandaag gezien, hij deed wat hij wilde", bleef de coach kritisch.

 

Mathijssen geeft wel toe dat Debast de Franse scheidsrechter een klein beetje gelegenheid gaf om te fluiten. "Maar de gedachte om te fluiten moet toch al vooraan in je fluit zitten als je zoiets geeft", stelde hij.

Iedereen in de kleedkamer deelt volgens Mathijssen die mening. "Ze vinden allemaal dat hun droom is afgepakt. En dat gevoel zal wel nog een tijdje blijven hangen."

 

Al hadden de Duivels natuurlijk ook gewoon een van de vele kansen kunnen afmaken.

 

"We misten zelf wel weer wat scherpte in de box", gaf Mathijssen toe. "Maar dit scenario had ik niet in gedachten."

 

De Belgen zijn dan ook niet van plan om op de plek van de teleurstelling te blijven hangen. "We gaan zo snel mogelijk naar huis nu. Alles eens laten bezinken", besloot Mathijssen.

Ook Ramazani uitte zijn ongenoegen op Twitter

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: