Ga naar de inhoud

Karl en José na het BK: "Er is geen parcours meer dat niet bij Remco Evenepoel past"

 ma 26 juni 2023 06:30
Karl en José na het BK in Izegem.

Het werd links en rechts aangekondigd als een veredelde kermiskoers, maar het BK in Izegem kende een boeiende finale en leverde een geweldige kampioen op. Remco Evenepoel won, maar Karl Vannieuwkerke en José De Cauwer staan in hun analyse ook stil bij Wout van Aert en Alec Segaert. 

"We hebben een heel mooi BK gezien"

Karl: "Remco Evenepoel vinkt lijstjes af. WK, BK en een grote ronde: alleen Eddy Merckx en Freddy Maertens hebben het gedaan."

 

"Hij doet het ook op een parcours met een biljartvlakke finale, maar er is geen parcours meer dat niet bij Evenepoel past."

 

José: "Als hij echt goed is, dan heeft hij zoveel in de tank dat het moeilijk is om tegen hem te vechten."

 

Karl: "Vorig jaar won hij Gullegem Koerse op deze manier."

 

José: "Mocht Alec Segaert niet meteen gereageerd hebben, dan hadden we hetzelfde gekregen. Hij was in staat om 20 kilometer alleen te rijden."

Iemand anders van Jumbo-Visma had het werk in de hellingenzone moeten doen. Dan had Wout van Aert in tweede instantie moeten komen.

José De Cauwer

Karl: "Het is dankzij Jumbo-Visma een zware koers geworden in de heuvelzone. Dat speelde ook in de kaart van Evenepoel op het einde."

 

"Anderzijds: Wout van Aert had dit in de finale ook kunnen doen."

 

José: "Klopt helemaal. Er had iemand anders dat werk moeten doen op de hellingen en dan had Van Aert in tweede instantie moeten komen."

 

"Ik zag in zijn interview dat hij toch graag Belgisch kampioen had willen worden. Het was zeker geen doorgedreven training."

 

Karl: "We zien die trui nu even niet, misschien zelfs een jaar niet. Dat hangt af van het WK in Glasgow. Het is perfect mogelijk dat Evenepoel zijn regenboogtrui daar verlengt."

 

José: "Ja, maar hij is wel heel trots op die Belgische trui. We hebben gewoon een heel mooi BK gezien."

"We zitten gebeiteld voor jaren"

Karl: "De ploeg die dit kampioenschap compleet gemist heeft, is Alpecin-Deceuninck."

 

"In het begin zaten ze nog in een goeie situatie, maar uiteindelijk koersten ze achter de feiten aan. Toen Evenepoel ging, was niemand wakker."

 

José: "Ze waren ook niet meer in staat om te volgen. Ze hadden al een pak renners opgesoupeerd. Ze hebben de koers in handen genomen, maar wel in de achtervolging."

 

Karl: "Het is nog eens bewezen: de coureurs maken de koers, het parcours doet er niet toe."

 

José: "Je hebt ook een generatie die iets meer kan dan het gemiddelde. Het is jaren geleden dat we een kampioenschap gezien hebben met zoveel goeie renners die koers maakten."

Het is jaren geleden dat we een kampioenschap gezien hebben met zoveel goeie renners die koers maakten.

José De Cauwer

Karl: "Je mag je wierookvat ook bovenhalen voor Alec Segaert. Na de GP van Samyn is dit nog maar zijn tweede koers van meer dan 200 kilometer."

 

José: "En donderdag reed hij nog die tijdrit van 40 kilometer. Hij is een talent, maar hij doet er hier toch een schepje bovenop. We staan er goed voor."

 

Karl: "We zitten gebeiteld voor jaren. Dat is fijn om vast te stellen."

 

José: "Het houdt mij jong. Ik heb alleen wat spijt dat ik al zo oud ben."

 

Karl: "Ik wil, tot slot, geen polemiek beginnen, maar is het jammer dat Evenepoel niet naar de Tour gaat?"

 

José: "Er is al heel veel over gesproken. Er komt een dag dat hij moet gaan en dan kun je de pers en hun verwachtingen niet ontlopen."

 

"Maar we moeten achter zijn beslissing staan. Hopelijk rijdt hij nog de Vuelta en krijgen we een herkansing tegen Primoz Roglic en Geraint Thomas."

Gerelateerd: