SD Worx knoopt meteen weer aan met zege: Fisher-Black wint slotrit, Reusser Ronde van Zwitserland

 di 20 juni 2023 17:21
Het is van 2019 geleden dat Niewiadoma nog eens kon winnen.
Niamh Fisher-Black troeft Katarzyna Niewiadoma af in een spurt met zijn tweeën.

Na een dagje zonder zege voor het team - het eerste in 21 koersdagen - heeft Niamh Fisher-Black SD Worx meteen weer een extra streepje in de zegestand bezorgd. De Nieuw-Zeelandse klopte in de slotrit van de Ronde van Zwitserland Katarzyna Niewiadoma in een spurt met zijn tweeën. De Poolse zette Marlen Reusser (SD Worx) onder druk, maar die gaf de leiderstrui in eigen land niet meer af.

Bekijk de dag- en eindwinst:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Reusser redt haar leiderstrui, Van de Velde 6e

In de 4e en laatste rit, 100 km lang, kregen de rensters nog het meeste hoogtemeters (1.905) voor de wielen gegooid. Halverwege lag een col van 1e categorie, nadien volgden nog 3 beklimmingen van de Schorüti (2e cat.), de laatste top lag op 11 km van de streep.

Julie Van de Velde trok al snel in de aanval en kreeg - in schijfjes - telkens andere rensters mee vooraan. Na 50 km wierp Niewiadoma haar troef op tafel. De vierde in het klassement viel de gele trui van Reusser aan.

Fisher-Black schoof mee als waakhond. De twee sloten aan bij Van de Velde en Rayer vooraan. De klassementstoppers - Reusser op kop - scheurden zich achter hen af van het peloton. Op 30 km van de finish was Niewiadoma virtueel leider.

Ze trok door met Fisher-Black in haar wiel, die de ploegbelangen met Reusser verdedigde. Van de Velde en Rayer moesten eraf. 

Reusser besefte het gevaar en ging alleen op zoek naar de twee koploopsters, Beloftewereldkampioene Fisher-Black reed geen meter op kop en kon in de oplopende slothectometers makkelijk Niewiadoma verslaan. De Poolse is al 4 jaar van een zege verstoken.

Reusser bolde op een dikke halve minuut binnen en behield haar leiderstrui. Vollering, ook SD Worx, won de spurt van de eerste achtervolgers, waar Van de Velde 6e werd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
uitslag rit 4
1. Niamh Fisher-Black (NZe) 100 km in 2u47'49"
2. Katarzyna Niewiadoma (Pol) op 1"
3. Marlen Reusser (Zwi) 37"
4. Demi Vollering (Ned) 1'25"
5. Eglantine Rayer (Fra) z.t.
6.  Julie Van de Velde  
7. Petra Stiasny (Zwi) 1'28"
8. Elisa Longo Borghini (Ita) 1'31"
9. Elise Chabbey (Zwi) 1'55"
10. Claire Steels (GBr) z.t.
eindstand
1. Marlen Reusser (Zwi) in 
2. Demi Vollering (Ned) op 1'02"
3. Elisa Longo Borghini (Ita) 1'17"
4. Katarzyn Niewiadoma (Pol) 1'24"
5. Elise Chabbey (Zwi) 3'35"
6. Claire Steels (GBr) 3'38"
7. Urska Zigart (Svn) 4'21"
8. Niamh Fisher-Black (NZe) 4'57"
9. Amber Kraak (Ned) 5'03"
10. Eglantine Rayer (Fra) 5'12"
13. Julie Van de Velde 6'00"
Gerelateerd: