Ga naar de inhoud

Peter Vandenbempt heeft te doen met Romelu Lukaku: "Gemiste kans om doelpunt van zijn carrière te maken"

 ma 12 juni 2023 07:40
Peter Vandenbempt
Peter Vandenbempt: "Romelu Lukaku is mentaal sterk en heeft al vele tegenslagen moeten overwinnen."

Zou Romelu Lukaku intussen al een goede nachtrust achter de rug hebben? Na de gemiste kans in de finale van de Champions League moet de spits van de Rode Duivels – na de WK-match tegen Kroatië – opnieuw een stevige dreun verwerken. Peter Vandenbempt leeft mee met Lukaku: "Een spits ziet zo'n kans nog een miljoen keer terug."

champions league-finale
Manchester City
einde
1-0
Internazionale

We hebben allemaal te doen met Romelu Lukaku.

 

Iedereen ziet hoe hard hij ervoor werkt en hoe graag hij belangrijk wil zijn voor ploeg en land. Maar het is nu al een paar keer faliekant afgelopen, zo simpel is het.

 

Eerlijk gezegd: Lukaku viel echt goed in. Pas wanneer hij op het veld kwam, kon Internazionale een beetje dreiging in zijn spel krijgen.

 

Aan de andere kant viel Lukaku op een ongelukkig moment in. Net op het moment dat Inter meer en meer achteruit moest, het moeilijker kon belopen en de afstand naar Lukaku groter werd.

 

Dus alles bij elkaar was het een scherpe en gretige invalbeurt, maar die wordt tenietgedaan door die misser op het einde.

 

Er wordt meteen de vergelijking gemaakt met de WK-wedstrijd tegen Kroatië, maar die had meer met pech te maken. De kans van gisteren – als je een spits bent met internationale allure, wat Lukaku toch is – moet er gewoon in.


Dat is de harde wet van de sport en de harde evaluatie in de internationale media.  

Lukaku zal zaterdag van het veld zijn gestapt met het besef: krijg ik nog wel zo'n kans?

Peter Vandenbempt

Komt Lukaku ook deze tegenslag te boven? Hij is mentaal sterk en heeft al vele tegenslagen moeten overwinnen. De teleurstelling leek net iets minder groot op het veld dan op het WK.

 

Ik denk wel dat Romelu Lukaku beseft dat hij zijn grote droom – de Champions League-finale spelen – dit seizoen onverwacht realiseert met Inter. Hij kreeg de kans om het doelpunt van zijn carrière te maken, maar deed dat niet. Hij zal zaterdag van het veld zijn gestapt met het besef: krijg ik nog wel zo'n kans?

 

Bij welke ploeg, die op regelmatige basis de eindfase van de Champions League speelt, ga ik straks spelen? De harde realiteit is: die kans is niet zo groot. Dat is anders voor Kevin De Bruyne. Hem mogen we de komende jaren nog wel een paar keer verwachten.

 

Voor Lukaku is een unieke kans verloren gegaan. Een spits ziet zo'n kans nog een miljoen keer terug. Die gaat hem nog vele nachten - ook komende jaren -achtervolgen. 

Romelu Lukaku moest de teleurstelling verbijten na het laatste fluitsignaal.

Wat nu voor Romelu Lukaku?

Ik denk dat ze hem bij Inter wel willen houden, maar het wordt financieel een zeer moeilijke operatie.

 

Lukaku is nu eenmaal een peperdure vogel. Hij wil bij de club blijven en inleveren op zijn loon. Of dat volstaat om bij Inter te kunnen blijven, weet ik niet.

 

Pochettino wil hem graag bij Chelsea. Maar eerlijk: ik zou Lukaku zijnde niet meer in Engeland gaan voetballen. Ook niet na wat er naar gisteren is gebeurd. Hij wordt er onterecht gepercipieerd als een mislukking. Zowel bij Chelsea als Manchester United.

 

Het worden wel spannende weken, precies omdat hij een spits is met internationale allure.

Ik zou als Lukaku niet meer gaan voetballen in Engeland.

Peter Vandenbempt

Gerelateerd: