Ga naar de inhoud

De eerlijke blik achter de schermen bij de comeback van Kim Clijsters: "Ik wil die stomme docu niet"

Kim Clijsters kwam meerdere keren zichzelf tegen tijdens de docu.

Sinds deze week kunt u op de VRT 1 en VRT Max naar "Kim Clijsters: come back home" kijken. De camera's registreren het gezwoeg van de tennisster die een tweede comeback wil maken. Clijsters spaart zichzelf niet, ook wanneer het haar allemaal te veel wordt. Kijk hier naar 3 fragmenten uit de sportdocumentaire.

"Ze moeten die domme documentaire annuleren"

Dat de comeback van Kim Clijsters geen succes geworden is, weet u. Tot grote frustratie van de tenniskampioene zelf.

 

In een telefoongesprek met haar man Brian lucht ze haar hart. "Ik heb het zo gehad, het lukt niet meer", klinkt het.

 

"Ik ga zeggen dat ze die domme documentaire moeten annuleren. Ik betaal elke cent terug."

 

Wat niet gebeurd is. Mislukt of niet, Clijsters laat u het hele verhaal van haar comeback zien. 

 

Ze opent de deuren naar haar privéleven en toont puur en onversneden de bikkelharde strijd terug naar de top. Ook haar frustrerend gevecht tegen de overtollige kilo's.

Een comeback? Coach Carl Maes valt net niet van zijn stoel

Voor haar tweede comeback rekent Kim Clijsters opnieuw op haar coach Carl Maes. Hij is stomverbaasd wanneer ze haar plannen uit de doeken doet.

John McEnroe: "Ze kan het nog altijd"

In New York slaat Kim Clijsters een balletje met John McEnroe. Niet dat ze de Amerikaanse tennislegende verslaat, maar ze maakt wel indruk op hem. McEnroe gelooft in een comeback.

Bekijk "Kim Clijsters: come back home" op VRT Max

Kim Clijsters (40), ooit nummer 1 in de tenniswereld, kondigt in 2019 het praktisch onmogelijke aan: een comeback op het hoogste niveau. Op dat moment is ze 36 jaar en moeder van drie kinderen.

 

Na zeven jaar stilte neemt ze haar racket opnieuw op en doet een gooi naar een derde topsportcarrière. 

 

Een van korte duur, want net toen de "Kimback" resultaten begon op te leveren, sloeg het noodlot toe. Een knieblessure vertraagde het proces en de coronapandemie legde het plan volledig stil. Op 12 april 2022 hing ze haar tennisracket definitief aan de haak.

 

De enige constante doorheen de woelige comeback: de camera’s. In de documentaire "Kim Clijsters: come back home" kijkt u mee over de schouder van de voormalige kampioene tijdens elke stap in haar parcours.

Kim Clijsters: come back home

Ooit was Kim Clijsters de beste tennisster van de planeet, onze Belgische trots. Ze won vier grandslamtitels, drie WTA-Finals en de harten van de hele tenniswereld. In 2019, zeven jaar na haar laatste officiële wedstrijd, begint Kim in alle stilte te werken aan een plan waar niemand nog rekening mee houdt: een comeback op het hoogste niveau. Stap per stap brengt ze haar team op de hoogte en begint ze stilaan haar oude topsportleven terug op te pikken. Al is er een groot verschil met zeven jaar geleden: de weg naar het veld combineert ze met haar gezin en drie kinderen. Want diep vanbinnen blijft Kim bovenal een toegewijde mama. En dat maakt de spreidstand alleen maar lastiger en de frustratie tijdens de trainingen alleen maar groter.
di 23 mei 2023 46 min