Ga naar de inhoud

Scheidsrechtersbaas over niet-gefloten strafschop voor Genk: "Geen goedkope penalty's"

Een duel tussen Avila en Paintsil was voer voor discussie.

Had Genk een penalty moeten krijgen die de titelstrijd toch anders had kunnen beslissen? Scheidsrechtersbaas Bertrand Layec begreep waarom de VAR niet had ingegrepen na een duel tussen Avila en Paintsil. "Penalty's moeten onbetwistbaar zijn voor de VAR."

Bij Genk smaakte het gelijkspel tegen Antwerp zeer zuur, want het greep zo naast de landstitel. Een strafschop voor een fout op Paintsil had het kwartje op de andere kant kunnen doen vallen.

 

Scheidsrechtersbaas Bertrand Layec begreep waarom de VAR scheidsrechter Nathan Verboomen niet terechtwees. "Een strafschop had gekund, want ik denk dat er contact is", opent hij.

 

"De scheidsrechter heeft geoordeeld dat de verdediger zijn voet heeft gezet om de bal af te blokken. De aanvaller valt ook iets te gemakkelijk. Dit is een beslissing die op het veld moet gebeuren."

 

"In de grijze zone heeft de scheidsrechter de vrijheid om te beslissen. We hebben gezegd dat penalty's onbetwistbaar moeten zijn voor de VAR, we willen geen goedkope strafschoppen. We willen onbetwistbare beslissingen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.