Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
38
3
2
1
0
4
4
2
Union
35
3
0
3
0
3
6
3
Club Brugge
33
3
2
0
1
7
2
4
KRC Genk
31
3
2
0
1
3
1
5
Cercle Brugge
29
3
1
0
2
5
4
6
Antwerp
26
3
0
3
0
0
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
6
2
2
0
0
3
1
2
Union
0
1
0
1
0
2
3
3
Club Brugge
6
2
2
0
0
6
1
4
KRC Genk
4
2
1
0
1
2
1
5
Cercle Brugge
1
1
0
0
1
1
1
6
Antwerp
0
1
0
1
0
0
1
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
0
1
0
1
0
1
3
2
Union
0
2
0
2
0
1
3
3
Club Brugge
1
1
0
0
1
1
1
4
KRC Genk
3
1
1
0
0
1
0
5
Cercle Brugge
4
2
1
0
1
4
3
6
Antwerp
0
2
0
2
0
0
4

Pro League Awards: Mike Trésor Speler van het Jaar, Lore Jacobs wint bij vrouwen

 ma 5 juni 2023 22:16
Assistkoning Mike Trésor is de Speler van het Jaar.

Genk-uitblinker Mike Trésor is op de Pro League Awards verkozen tot Speler van het Jaar. Bij de vrouwen werd Anderlecht-speelster Lore Jacobs in de bloemetjes gezet. Landskampioen Antwerp zag zijn coach Mark van Bommel in de prijzen vallen.

Daags na de zinderende ontknoping van de titelstrijd werden in de Event Lounge in Brussel de Pro League Awards uitgedeeld.

 

Mike Trésor, eerder al winnaar van de Ebbenhouten Schoen, werd verkozen tot Speler van het Jaar. De 24-jarige aanvallende middenvelder van KRC Genk was de assistkoning van de Jupiler Pro League met 23 assists. Niemand deed ooit beter. Hij deed er nog acht goals bovenop.

 

Trésor haalde het voor Victor Boniface en Teddy Teuma, twee sterkhouders van Union. Landskampioen Antwerp leverde geen genomineerde af. Alderweireld viel net buiten de top 3. Op de erelijst volgt Trésor Deniz Undav (Union) op.

 

Antwerp viel wel in de prijzen met coach Mark van Bommel. De 46-jarige Nederlander werd verkozen tot Coach van het Jaar. Hij haalde het heel nipt met 88 punten voor Union-trainer Karel Geraerts (85 punten).

 

Arthur Vermeeren, de jonge uitblinker uit zijn team, mocht de prijs van Talent van het Seizoen in ontvangst nemen.

 

Bij de vrouwen ging de hoofdprijs wel naar de landskampioen. Lore Jacobs van Anderlecht is de Speelster van het Jaar. De talentvolle 18-jarige speelster had met 18 doelpunten een belangrijk aandeel in de titel voor paars-wit.

Trésor: "Bondscoach heeft me gefeliciteerd"

"Ik ben heel tevreden om de Speler van het Seizoen te zijn", zei Mike Trésor. "We hebben een mooi seizoen afgelegd. Het doet veel dat mijn medespelers op mij hebben gestemd."

 

"Ik was al blij dat ik bij de genomineerden was, dat ik nu win, is alleen maar mooier. Ik heb zelf op Victor Boniface, Bryan Heynen en mezelf gestemd. Boniface speelde een sterk seizoen en onze aanvoerder krijgt niet genoeg krediet voor zijn bijdrage bij Genk."

 

Ondanks het succes bleef er nog een bittere smaak over de gemiste titel achter bij Trésor. "Er was veel teleurstelling gisteren", zei hij. "We verdienden de titel op basis van het volledige seizoen en we zijn fier op wat we hebben neergezet."

 

Als Speler van het Jaar kan Trésor morgen misschien wel rekenen op een selectie bij de Rode Duivels? "Ik probeer mijn best te doen om geselecteerd te worden. Bondscoach Domenico Tedesco heeft me daarnet gefeliciteerd. Ik wacht morgen in spanning af."

Lore Jacobs: "Verrassend dat ik prijs krijg"

Voor Lore Jacobs was het naar eigen zeggen een verrassing om als eindlaureate verkozen te worden. "Ik dacht niet eens dat ik bij de drie genomineerden zou zijn. Dat ik nu de prijs krijg, is dus verrassend", zei de Anderlecht-speelster.

 

"Ik wist niet dat zoveel speelsters op mij zouden stemmen. Als je goed presteert, wordt dat beloond. Het was een topseizoen, waarin ik mijn eerste titel uit mijn carrière pak met Anderlecht. En een recordaantal doelpunten, dus ik ben wel blij."

 

"Mijn volgende stappen? Het EK eind juni met de U19. Daarna hoop ik ervaring op te doen bij de A-ploeg."

 

"Straks ga ik misschien nog naar de afterparty, maar ik moet morgen naar school, dus het zal niet zo laat worden."

Alle prijzen op een rijtje:

  • Speler van het Jaar: Mike Trésor (Genk)
  • Speelster van het Jaar: Lore Jacobs (Anderlecht)
  • Coach van het Jaar: Mark van Bommel (Antwerp)
  • Talent van het Jaar: Arthur Vermeeren (Antwerp)
  • Goal van het Jaar: Romeo Vermant (Club NXT)
  • Speler van het Jaar in Challenger Pro League: Thierno Barry (SK Beveren)
  • Scheidsrechter van het Jaar: Jonathan Lardot
  • Sociaal Project van het Jaar: BruZelle (Union)
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: