Ga naar de inhoud

Remco Evenepoel hervat in de Ronde van Zwitserland: "Geen makkelijke puzzel"

Daar is Remco Evenepoel weer.

Over een week maakt Remco Evenepoel (23) zijn rentree in het peloton. Net als Wout van Aert komt hij aan de start van de Ronde van Zwitserland. Na de 8-daagse rittenwedstrijd richt de wereldkampioen zich op de Belgische kampioenschappen.

Remco Evenepoel pikt de competitiedraad weer op na zijn opgave in de Ronde van Italië. Zijn roze droom werd er doorprikt door een coronabesmetting.

 

Intussen heeft de wereldkampioen groen licht gekregen om weer te koersen. Over een week komt hij opnieuw in actie.

 

Dat doet Evenepoel in de Ronde van Zwitserland. De rittenkoers begint en eindigt met een tijdrit. Tussendoor staan de gebruikelijke (klim)ritten in de Alpen op het menu.

 

Vorig jaar was Evenepoel ook van de partij in de Tour de Suisse. Hij won er de afsluitende tijdrit en werd tweede in het jongerenklassement.

 

Na Zwitserland richt Evenepoel zijn pijlen op de nationale kampioenschappen. Eerst verdedigt hij de driekleur op het BK tijdrijden in Herzele (22 juni), daarna volgt de BK-wegrit in Izegem (25 juni).

"Niet makkelijk om juiste pad na Giro uit te stippelen"

De puzzel leggen na zijn opgave in de Giro was niet evident. "Het is niet gemakkelijk geweest om het juiste pad voor de rest van het seizoen meteen te zien", geeft Evenepoel toe. 

 

"De Giro was mijn hoofddoel dit jaar. Mijn opgave was dus heel jammer, dus het was belangrijk om met het team het juiste pad uit te stippelen voor het vervolg van 2023."

 

"Zwitserland lijkt me perfect om de draad weer op te pikken", legt Remco Evenepoel uit. "Mijn tijdritzege vorig jaar is een goeie herinnering."

Hopelijk kan ik na Zwitserland met goeie benen mijn Belgische tijdrittitel verdedigen.

Remco Evenepoel

"Hopelijk kan ik daarna met goeie benen mijn Belgische tijdrittitel verdedigen. Daarna zien we wel wat ik in de wegrit kan verwezenlijken."


Na de Belgische kampioenschappen trekt Evenepoel naar Italië voor een hoogtestage. "Val di Fassa is een mooie plaats om uit te kijken naar het WK", sluit Evenepoel af.


Eind juli komt de wereldkampioen normaal gezien ook aan de start van de Clasica San Sebastian, de klassieker die hij al twee keer won (in 2019 en 2022).

het  (voorlopige) zomerprogramma van remco evenepoel
11 juni - 18 juni Ronde van Zwitserland
22 juni BK tijdrijden in Herzele
25 juni BK op de weg in Izegem
juni - juli hoogtestage in Italië
29 juli Clasica San Sebastian
6 augustus WK op de weg in Glasgow
11 augustus WK tijdrijden in Glasgow

De Ronde van Zwitserland wordt een hoogmis voor de Belgische wielerfans. Naast Remco Evenepoel komen ook Tim Merlier en Wout van Aert in actie.

 

Die laatste bereidt zich in Zwitserland voor op de Ronde van Frankrijk.