Ga naar de inhoud

Deze ploeg wordt sowieso kampioen dit weekend: Arnar Vidarsson kiest ideale elftal van titelkandidaten

Zitten er verrassende keuzes in de elf van Arnar Vidarsson?

Elke titelkandidaat heeft zo zijn troeven. Antwerp, Union en Genk rekenen op hun sterkhouders om clubgeschiedenis te schrijven zondagavond. Arnar Vidarsson boog zich over de 33 starters en puzzelde een gecombineerd beste elftal samen. "Deze ploeg wordt kampioen, want het bevat alle sterktes: de Antwerpse defensie, Genkse klasse en sterkhouders van Union", deelt hij.

5 spelers van Antwerp en elk 3 stuks voor Union en Genk in Arnar zijn elftal.

Antwerpse centrale as

De doelman, verdediging, middenveld én aanval krijgen allemaal een tintje rood. Arnar Vidarsson heeft vertrouwen in de centrale as van Antwerp.

 

"Puur omdat Antwerp de best verdedigende ploeg is van de drie. Dat zie je niet alleen in de statistieken, maar ook op het veld aan de manier waarop ze druk zetten", verklaart hij.

 

Butez, Alderweireld en Pacho vormen het hart van de defensie in de ideale elf. Janssen prijkt helemaal vooraan, met Vermeeren in zijn rug.

 

Al lag de 17-jarige middenvelder in balans met een Genkie. "Heynen zou mijn eerste wisselspeler zijn, al vind ik het knap dat Antwerp Vermeeren durfde zetten. Hij greep volop zijn kans en deed dat ongelooflijk goed. Dus kies ik voor de jeugd."

Butez en Alderweireld vormen een ijzersterke muur achterin bij The Great Old.

Genkse flanken

De Limburgse sterkte ligt op de flanken volgens Vidarsson. Met Joseph Paintsil en Mike Trésor beleeft geen enkele verdediger een rustige namiddag. Ook rechtsachter Daniel Muñoz krijgt een plekje in de ideale 11.

 

"Waar Antwerp beste verdedigende ploeg is, speelt Genk het mooiste voetbal. Het is de meest aanvallende ploeg, dankzij assistmachine Trésor."

 

Paintsil maakt de goaltjes af en ook Munoz wordt niet vergeten. "Hij  wordt almaar beter in zijn infiltraties. Tegen Club versierde hij zo toch een paar kansen, wat een extra wapen is", vindt Vidarsson.

Aan snelheid en techniek geen gebrek bij Paintsil en Trésor.

Sterkhouders van Union

Dat Victor Boniface en Teddy Teuma een plekje krijgen in het elftal van Vidarsson, mag geen verrassing zijn. De sterkhouders zetten een heel seizoen hun schouders onder het Europese en nationale sprookje van Union.

 

Wel een verrassende keuze: Loic Lapoussin: "Een avontuurlijke linksachter die samen met Boniface en Teuma een enorm sterke driehoek vormt. Zij bepalen op de linkerkant het tempo en de aanvalsgolven."

 

Al wordt het afwachten of twee van de drie schakels fit aan de aftrap komen tegen Club Brugge.

Boniface (m) staat uiteraard in de basis, net als Lapoussin (r).