Ga naar de inhoud

Delfine Persoon klopt nummer 3 van de wereld en mag vechten voor wereldtitel

 ma 29 mei 2023 08:31
Delfine Persoon na de kamp.

Delfine Persoon heeft zichzelf een bokskamp cadeau gedaan voor de wereldtitel. Voor eigen publiek in Torhout won ze gisteravond tegen de Zuid-Koreaanse Bo Mi Re Shin, de nummer 3 van de wereld, op punten. Daardoor mag ze, in principe, kampen tegen de Amerikaanse Alycia Baumgardner, de WBC-, WBO-, WBA-, IBO- en IBF-kampioene.

De halve finale van het wereldkampioenschap. Zo kan je de kamp van Delfine Persoon  tegen Bo Mi Re Shin omschrijven. Het was een kamp tussen de nummers 2 en 3 van de wereld.

 

De Zuid-Koreaanse maakte het Persoon voor eigen publiek zeker niet makkelijk. Ze haalde het uiteindelijk op punten: 94-96, 97-93, 98-92. Persoon verdedigde zo met succes haar gordel bij de WBC Silver Super vedergewichten (tussen 57,152 en 58,967 kg).

 

Het was trouwens de 48e overwinning voor de 38-jarige Persoon tegenover drie nederlagen. 

 

Nu wacht Persoon nog maar eens een kamp om de wereldtitel. Ze mag het nu opnemen tegen de 28-jarige Amerikaanse Alycia "The Bomb" Baumgardner. Zij is de WBC-, WBO-, WBA-, IBO- en IBF-kampioene in de gewichtsklasse.   

 

Die vijf titels binnenhalen zou het orgelpunt zijn van de carrière van Persoon. Gedurende vijf jaar had ze de WBC-titel bij de lichtgewichten (tussen 58,967 en 61,237 kg) in handen, maar ze verloor die op 1 juni 2019 aan de Ierse Katie Taylor in Madison Square Garden in New York.   

Gerelateerd: