Ga naar de inhoud

Ajax-speler Steven Berghuis trakteert Twente-fan op vuistslag: "Had ik niet moeten doen"

Steven Berghuis kon zich niet bedwingen in Enschede.

Steven Berghuis heeft van Ajax een boete gekregen, omdat hij zondag na de nederlaag bij FC Twente een klap uitdeelde aan een fan. Dat heeft de club  laten weten na een gesprek met de voetballer, die inmiddels spijt heeft betuigd.

Steven Berghuis, die zelf een verleden heeft bij FC Twente, verloor zijn zelfbeheersing vlak voordat hij in Enschede de spelersbus instapte, zo is te zien op een filmpje dat op internet circuleert.

Berghuis lijkt een flinke klap uit te delen aan een supporter van de thuisploeg. Volgens enkele bronnen zou de 45-voudige Nederlandse international het opgenomen hebben voor zijn ploegmaat Brian Brobbey, die naar verluidt racistische opmerkingen naar zijn hoofd geslingerd kreeg.

 

"Ik heb spijt van mijn actie, ik had dit niet moeten doen", laat Berghuis weten. "Na elke uitwedstrijd krijgen wij bij de bus heel veel verwensingen naar ons hoofd geslingerd. Ik ben inmiddels wel wat gewend, maar mensen denken maar alles te kunnen roepen."

 

"Mijn reactie lost niks op, dat snap ik ook. Het is niet goed, ik heb een voorbeeldfunctie als speler van Ajax."

 

De club heeft Berghuis inmiddels een boete opgelegd. "Steven heeft op een verkeerde manier gereageerd", klinkt het bij Ajax. "Hij heeft dat al snel bij trainer John Heitinga kenbaar gemaakt en meteen zijn excuses aangeboden."

 

"Bij aankomst in de ArenA heeft hij een gesprek gehad met Heitinga, Edwin van der Sar en Sven Mislintat. Zij wilden ook zijn kant van het verhaal horen. De conclusie is dat zijn reactie verkeerd was en dat Ajax die afkeurt."

Bekijk de beelden van het incident:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.