Ga naar de inhoud

Tedesco wil bij debuut op Belgische bodem vuurrood Koning Boudewijnstadion zien

 wo 24 mei 2023 15:24
Tedesco rekent op steun van de fans tegen Oostenrijk.

Dortmund heeft een fameuze gele wand, Real Madrid een witte en Celtic Glasgow een groene. Domenico Tedesco wil er nu eentje creëren in het rood voor zijn debuut op Belgische bodem. Hij lanceerde vandaag een oproep om massaal in het rood naar de wedstrijd tegen Oostenrijk te komen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op zaterdag 17 juni maakt Domenico Tedesco zijn debuut in ons land. Dan spelen de Rode Duivels een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk.

 

De KBVB en Tedesco hebben nu een oproep gelanceerd om het stadion op die dag om te toveren tot een roodgloeiende arena. De Duitser hoopt op een kolkend en vuurrood Koning Boudewijnstadion om zijn #WirSchaffenDas-campagne met succes voort te zetten.

 

"De KBVB voorziet een dj en rode pancartes, maar rekent op de supporters om met sjaals, truitjes, make-up, pruiken en andere attributen het rode feestje compleet te maken", geeft de voetbalbond mee in een persbericht.

We willen de ontvangst van Domenico Tedesco op Belgische bodem onvergetelijk maken.

KBVB

Het is een volgende stap in de campagne van de bond om weer meer supporters achter de nationale ploeg te krijgen. Dat project startte voor de EK-kwalificaties en lijkt wel aan te slaan.

 

Bij de eerste EK-kwalificatiewedstrijd in Zweden waren er 700 Belgische fans, enkele dagen later maakten 1.800 supporters de verplaatsing naar Keulen voor een oefeninterland tegen Duitsland.

 

Ook voor de wedstrijd tegen Oostenrijk zijn ondertussen al meer dan 35.000 tickets verkocht. Die fans zullen met rode pancartes een stadiongrote tifo kunnen maken.

 

"We willen de ontvangst van Domenico Tedesco op Belgische bodem onvergetelijk maken", klinkt het vanuit de bond en supportersclub 1895.

 

Hopelijk levert het spektakel in de tribunes ook vuurwerk op tussen de lijnen. Oostenrijk staat momenteel eerste in de groep van de Rode Duivels met 6 op 6. België heeft 3 punten, maar speelde ook nog maar één wedstrijd.

Gerelateerd: