Ga naar de inhoud

Red Lion Simon Gougnard (32) last interlandpauze in deze zomer: "Even andere prioriteiten"

 wo 24 mei 2023 09:54
" "
Gougnard maakte alle successen mee met de nationale hockeymannen de voorbije jaren.

Olympisch kampioen Simon Gougnard zal deze zomer niet in actie komen bij de nationale hockeyploeg. Hij laat de Pro League-matchen in Londen (mei-juni) en Antwerpen (juni-juli) én het EK in Duitsland (augustus) schieten. "Ik heb niet het gevoel dat ik op mijn best kan presteren deze zomer", legt de 32-jarige middenvelder uit.

Gougnard maakte alle successen van de Red Lions het voorbije decennium mee: 5e op de Olympische Spelen in Londen 2012, 2e op Rio 2016 en olympisch kampioen in Tokio in 2021, als uitblinker wereldkampioen in 2018 en Europees kampioen in 2019.

In januari was hij er ook bij in de verloren WK-finale in India, maar nu is het even genoeg geweest. "Na een zware laatste paar jaar met de Olympische Spelen in Tokio en het WK in India heb ik niet het gevoel dat ik alles kan geven wat nodig is om deze zomer op mijn best te presteren."

Hij is samen met zijn broers ook in een horecaproject gestapt. "Op dit moment heb ik andere prioriteiten. Daarom denk ik dat ik het best een pauze kan nemen om mijn toekomst te herevalueren."

"Na de zomer zal ik zien of de energie terugkomt om weer vol voor Parijs te gaan."

Na de zomer zal ik zien of de energie terugkomt om weer vol voor Parijs 2024 te gaan.

Simon Gougnard

Performancedirecteur Adam Commens begrijpt Gougnard: "Simon heeft goed nagedacht over deze beslissing en ze grondig besproken met (bondscoach) Michel van den Heuvel."
 

"We begrijpen volledig waar dit vandaan komt. Hij is een speler van wereldklasse en heeft zoveel gegeven aan het Belgische hockey. Ik weet zeker dat de deur openstaat als hij de energie heeft om zich na de zomer weer 100 procent in te zetten."
 

Gougnard zal er voor het eerst sinds het EK 2015 niet bij zijn bij België. Toen liet bondscoach Jeroen Delmee hem thuis. 

Hij blijft wel in clubverband actief. Hij maakt de overstap van Dragons en gaat een 3e keer voor Racing uit Ukkel spelen. Bij de kampioen van 2022 vindt hij internationals als Wegnez en Cosyns terug.

Gerelateerd: