Ga naar de inhoud

Brian Priske (ex-Antwerp) viert titel met Sparta Praag: "Hopelijk kan ik zondag Great Old proficiat wensen"

 do 25 mei 2023 20:14
Tomas Rosicky en Brian Piske bij titelfeest.
Sportief directeur Tomas Rosicky (links) stelde Brian Priske (rechts) één jaar geleden aan als T1 van Sparta Praag.

Brian Priske heeft in Tsjechië gedaan wat hem bij Antwerp niet lukte: kampioen worden. Voor het eerst in 9 jaar leidde de Deense coach Sparta Praag naar de titel. Opvallend, een jaar nadat hij plaats moest maken voor Mark van Bommel bij Antwerp. Toch wenst hij zijn ex-club het beste toe: "Ik schrik er niet van dat ze het zo goed doen."

Vorig jaar werd Brian Priske (46) na een teleurstellende vierde plaats in de Champions' Play-offs de laan uitgestuurd op de Bosuil. Nu – exact één jaar na zijn ontslag – pakt hij de titel met Sparta Praag. 

 

Met een 0-0-gelijkspel tegen Slovácko, verzekerde Sparta Praag zich van de titel. Sparta kan met nog 1 speeldag voor de boeg niet meer ingehaald worden door laatste belager en eeuwige rivaal Slavia Praag.

 

De recordkampioen van Tsjechië (sinds de Tsjechische onafhankelijkheid in 1993, red.) verovert eindelijk weer de titel, iets wat sinds 2014 niet meer was gelukt. Priske mag zich nu opmaken voor de voorrondes van de Champions League. 

Het was een stevig feestje, intussen ben ik stilletjes aan het bekomen.

Brian Priske

"Ik ben heel trots om deel uit te maken van zo'n mooie club", vertelt Priske in gesprek met Sporza.

 

"Het doet deugd om te zien hoe gepassioneerd de fans achter hun ploeg blijven staan. Ik ben blij dat ik de supporters eindelijk na negen jaar de titel kan bezorgen."

 

Een groot feest – waar de Deen zich volledig in smeet – volgde. "Intussen ben ik stilletjes aan het bekomen", lacht hij. Samen met oude bekende Daniel Zítka, ex-doelman van Anderlecht en nu keeperstrainer, vierde hij de historische avond.

Supporters op het veld na de match.
De supporters van Sparta vierden dinsdag op het veld van Slovácko de titel.

"Antwerp zal me altijd nauw aan het hart liggen"

Ondanks zijn gedwongen vertrek, hoopt Priske dat ze bij Antwerp zijn goede voorbeeld volgen en de titel pakken.

 

"Ik geniet ervan om ze te zien spelen en om ze op de voet te volgen. Ik heb een paar goede vrienden overgehouden aan mijn tijd in Antwerpen. Ik wens de sympathieke staf en de fans het beste toe en hoop dat ze de titel mogen vieren."

 

"Samen met de geweldige supporters op de Bosuil, hebben ze veel kans om de trofee te pakken", weet Priske. "Ik schrik er niet van dat ze het zo goed doen dit jaar. Ze hebben veel geïnvesteerd, hebben een goede coach en een sportief directeur die weet hoe je een winnend team samenstelt."

 

De Deen voelt zich – hoewel hij er maar een jaar trainer was – nog steeds verbonden met de club: "Antwerp is een geweldige club en ik ben trots dat ik er een jaar heb mogen doorbrengen. Antwerp zal altijd een groot deel uitmaken van mijn leven en me nauw aan het hart liggen. Ik wens ze het allerbeste toe." 

 

De ex-coach kan de wedstrijd van Antwerp tegen Union niet live kijken, maar zal toch met een half oog naar de livescores kijken tijdens het geplande familiemoment. "Hopelijk kan ik Antwerp later op de avond feliciteren met de titel."

Priske vierde een stevig titelfeestje

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: