Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Jannik Sinner
9480
2
Carlos Alcaraz
8580
3
Novak Djokovic
8360
4
Alexander Zverev
6885
5
Daniil Medvedev
6485
6
Andrey Rublev
4710
72
Alex De Minaur
4085
81
Casper Ruud
4025
91
Hubert Hurkacz
3950
10
Grigor Dimitrov
3775

Rafael Nadal past voor Roland Garros en stopt in 2024: "Wil op goeie manier afscheid nemen"

 do 18 mei 2023 16:10
Rafael Nadal
Rafael Nadal past voor Roland Garros en plant afscheid in 2024.

Rafael Nadal (36) zal zoals verwacht zijn titel niet verdedigen op Roland Garros. De 14-voudige eindwinnaar moest al passen voor de toernooien in Barcelona, Madrid en Rome en zal nu ook niet naar Parijs afreizen door een heupblessure. "Het is een moeilijke beslissing voor mij", zegt de Spanjaard op zijn persconferentie, waar hij aankondigde dat 2024 zijn laatste jaar als prof wordt.

"De blessure die ik opliep in Australië is niet geëvolueerd zoals we hadden verwacht", opent Rafael Nadal zijn persbabbel.

 

"Roland Garros wordt onmogelijk. Ik zal er na vele jaren niet meer bij kunnen zijn. Het toernooi betekent veel voor me, dus is het ook een moeilijke beslissing."

 

"Ik neem enkele maanden een pauze", zegt de Spanjaard, die zo ook verstek laat gaan voor Wimbledon.

 

"De afgelopen jaren waren zwaar op persoonlijk niveau. Hoewel ik overwinningen bleef behalen in het buitenland, was "de dagelijkse arbeid" verrichten in de nasleep van de pandemie erg moeilijk."

Ik wil zo fit mogelijk zijn voor volgend seizoen, dat waarschijnlijk mijn laatste zal worden op het hoogste niveau.

Rafael Nadal

De 14-voudige winnaar van Roland Garros kondigde ook aan dat 2024 zijn laatste jaar als prof wordt.

 

Dan is Nadal 37 jaar. "Het zijn moeilijke jaren geweest, hoewel de overwinningen het maskeerden. Ik ga nu proberen mijn lichaam opnieuw aan de praat te krijgen." 


"Ik ga geen terugkeerdatum vastleggen. Als ik er klaar voor ben, wordt de Davis Cup aan het eind van het jaar een doel. Maar ik wil zo fit mogelijk zijn voor volgend seizoen, dat waarschijnlijk mijn laatste zal worden op het hoogste niveau."


"Als ik nu blijf spelen, denk ik niet dat ik er volgend jaar bij kan zijn. Het doel is vooral dan alle toernooien spelen die ik wil spelen, om op een goede manier afscheid te nemen."


Geen vaarwel, maar een tot binnenkort richting Roland Garros, dus.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.