Ga naar de inhoud

De speelvogel van kampioen RWDM: "De jonge Kylian Hazard was zo serieus als een voordeur"

 di 16 mei 2023 09:55
Kylian Hazard
Kylian Hazard was dit seizoen een van de sleutelpionnen in het kampioenenelftal van RWDM.

Traditieclub RWDM heeft zich afgelopen weekend verzekerd van de titel in de Challenger Pro League en de promotie naar de Jupiler Pro League. "Het is fijn dat ze terug zijn", zegt voormalig RWDM-speler Franky Van der Elst in Extra Time.

Met Johan Boskamp, Wesley Sonck en Franky Van der Elst zaten maandagavond 3 ex-spelers van RWDM om de tafel van Extra Time. Doet de titel van RWDM nog iets met hen?

 

"Bij mij eigenlijk niet echt, maar dat heb ik eigenlijk met heel weinig ploegen waar ik gespeeld heb. Er is overal zoveel veranderd", relativeert Wesley Sonck.

 

Boskamp: "Bij mij is het zo'n 2 jaar geleden gaan spelen. Daarvoor had ik eigenlijk geen binding meer met de club. Ik heb alleen binding met de familie L'Ecluse (de voormalige eigenaars van de club, red). Dat moet langzaam weer groeien."

 

"Als ik over RWDM spreek, dan spreek ik over vroeger. Ze bestaan 50 jaar, maar ze hebben bij wijze van spreken 20 jaar een andere naam gehad. Nu zitten ze weer in 1e klasse, maar het moeilijkste is om daar te blijven."

Geen supporters op het veld en de Anderlecht-fans applaudisseerden zelfs voor de spelers van RWDM: chapeau!

Franky Van der Elst

Franky Van der Elst was er zaterdag bij tegen RSCA Futures. "Ik zat niet met tranen in de ogen, maar als ik daar dan ben ik zie mensen zoals Boskamp, Jacques Teugels, Robert L'Ecluse of Maurice Martens, dan voel ik wel nostalgie. Daar word ik toch wat week van en dan is het fijn om daar te zijn."

 

"Het is fijn dat RWDM terug is, al denk ik dat ze wel nog veel werk hebben", meent Franky Van der Elst, die nog lof heeft voor beide supportersclans.

 

"Ik ben ruim een halfuur na het laatste fluitsignaal doorgegaan en er was geen supporter op het veld te zien. Ook de fans van Anderlecht waren er nog en applaudisseerden zelfs voor de spelers van RWDM. Zij konden in alle rust een ereronde maken: chapeau!"

Boskamp: "Jonge Kylian Hazard was zo serieus als een voordeur"

Een van de protagonisten in het kampioenenseizoen van RWDM was Kylian Hazard, de jongere broer van Eden en Thorgan. Jan Boskamp kent hem maar al te goed.

 

"Op heel jonge leeftijd was die echt fantastisch, maar hij was zo serieus als een voordeur", lacht Boskamp. "Een echte speelvogel."

 

"Zijn mama was keepster en zijn vader speelde bij La Louvière. Ik denk dat hij er ook wel wat genoeg van had dat heel die familie altijd maar over voetbal sprak. Maar zelf kon hij zó goed voetballen. Altijd de actie maken."

 

"Acties maken is nu nog altijd zijn spel", pikt Franky Van der Elst in. "Hij probeert nog altijd dat hakje of die deviatie."

 

Filip Joos: "Op een heel seizoen, zijn 10 mooiste acties, die waren fantastisch. Ook bij Cercle Brugge. Alleen waren die 10 een te klein percentage."

 

"Dat was ook zijn probleem", weet Boskamp. "Hij ging dribbelen om een actie te maken en het maakte hem geen reet uit of het in de zestien was of niet. Hij wou gewoon de actie maken. Maar in het moderne voetbal moet je niet dribbelen om te dribbelen."

Vraagjes aan Kylian Hazard: "Nee, ik was niet de meest getalenteerde Hazard"

Gerelateerd: