Ga naar de inhoud

Nieuw sportpretpark wil mensen laten proeven van 50 sporten onder 1 dak: "Onontgonnen talent ontdekken"

 wo 10 mei 2023 20:54

Fysiek of virtueel. Met de voeten op de grond of bengelend in de lucht. In het sportpretpark "Sparkx" in Hasselt kan je vanaf volgende week proeven van meer dan 50 sporten. Dat op een oppervlakte van 3.500 vierkante meter. "Hier combineren we sport en entertainment", klinkt het opgetogen.

Red Lion Thomas Briels en snowboarder Seppe Smits zijn alvast fan van de uitdagende simulaties in Sparkx. 

 

In het sportpretpark in Hasselt kregen de topsporters al eens de kans om te proeven van de 50 sporten onder een dak. Niet alleen de klassieke sporten als voetbal, basketbal, roeien of darts zijn er te vinden. Met de hulp van technologische hoogstandjes kun je er van een klif springen met een wingsuit of in een F1-wagen kruipen.

 

Meer en gezonder bewegen, dat is missie van de zes initiatiefnemers achter Sparkx. Hun inspiratie haalden ze in het buitenland, met de bouw van hun eigen "sportainmentpark" startten ze in november 2022. Het park is nu klaar voor het grote publiek en biedt ruimte aan 330 bezoekers om tegelijkertijd te sporten.

Elke bezoeker kan hier verschillende sporten proberen en misschien wel onontgonnen talenten ontdekken.

Mathieu Renier

“Hier combineren we sport en entertainment. Elke bezoeker kan hier verschillende sporten proberen en misschien wel onontgonnen talenten ontdekken", zegt Mathieu Renier, mede oprichter van het park.

 

"Sparkx wil mensen laten proeven van klassiekers, eventueel met een twist, maar ook radicaal nieuwe sporttakken."

 

"Als mensen bij ons de smaak te pakken krijgen voor een bepaalde sport, hopen we dat ze daarna ook de weg vinden naar een sportclub in hun buurt om er die nieuwe passie verder te ontwikkelen.”

 

Ook mensen met een beperking zijn zeker welkom in het park. Zo is ongeveer een kwart van de belevingen toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Over een exact een week, op 17 mei, openen de deuren in Hasselt.