Ga naar de inhoud

BEKIJK: Inter-spits Dzeko opent heerlijk de score tegen Milan na sluw ingestudeerd nummer

 wo 10 mei 2023 23:46
Dzeko jaste de 0-1 geweldig in doel.

De openingsgoal van Edin Dzeko tegen AC Milan was niet alleen van prachtige makelij, er ging ook een sluw ingestudeerd nummertje aan vooraf bij Inter. Dzeko en ploegmaat Denzel Dumfries ruilden slim van belager, waardoor de Bosnische spits zijn verdediger kon overpoweren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Met een heerlijke volley in minuut 8 zette de 37-jarige Dzeko Inter al snel op voorsprong tegen stadsrivaal Milan. De Bosniër devieerde een hoekschop geweldig in doel. Romelu Lukaku, Dzeko's concurrent in de spits, zag het vanop de bank gebeuren.

 

Maar aan die volley ging een geslepen ingestudeerd nummer vooraf. Dzeko en ploegmaat Dumfries troepten even samen om dan terug uit mekaar te lopen, waardoor ze een andere verdediger met zich mee konden trekken.

Dzeko werd initieel gedekt door de sterke Fikayo Tomori, Dumfries door - de iets minder sterke - Davide Calabria. Maar door het trucje kon Dzeko de 1,77m grote Calabria meetrekken en niet de 1,86m grote Tomori: een verschil dat kan tellen.

 

De sterke Dzeko (1,93m) kon zo gemakkelijk zijn verdediger overpoweren op de hoekschop. Calabria stond machteloos tegen de Bosnische reus, die bal weliswaar prinsheerlijk verwerkte.

Dzeko verkeert na zijn goal in mooi gezelschap:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: