Ga naar de inhoud
Croky Cup
speeldag 1

Had u het gezien? Van Bommel verklaart waarom hij medaille meteen uit deed en de mooie geste van Alderweireld

 zo 30 april 2023 18:52

Twee opmerkelijke beelden tijdens de Antwerpse bekerviering. Eerst deed trainer Mark van Bommel zijn medaille meteen af, erna staken Toby Alderweireld én Faris Haroun samen de trofee de lucht in. Achteraf kwamen de betrokkenen met een verklaring.

Het is een actie die we normaal linken aan verliezers. Na het ontvangen van zijn medaille stopte Mark van Bommel zijn exemplaar meteen weg.


Vreemd.

 

Op de persconferentie na afloop kwam de trainer evenwel met een amusante uitleg: "Tijdens een Champions League-finale met Milan liet ik ze eens hangen. Maar door het springen ben ik ze toen kwijtgespeeld. (lacht) Daarom stopte ik ze nu dus meteen in mijn zak, zodat het niet opnieuw zou gebeuren."

Nu kan niemand meer zeggen dat ik nog niets gewonnen heb als coach.

Mark van Bommel

Voor Van Bommel was het overigens zijn eerste prijs als coach, na een waslijst aan zilverwerk in zijn spelerscarrière.


"Nu kan niemand meer zeggen dat ik nog niets gewonnen heb als coach", grijnsde Van Bommel. "Ik hoorde dat wel vaker de afgelopen weken. Alleen vergeten mensen dat ik nog maar aan mijn tweede volledige seizoen bezig ben, hé. (lacht) Het lijkt misschien dat ik al langer trainer ben - en zo voelt het ook - maar dat is niet zo."

Nog een bijzonder (mooi) moment: aanvoerder Toby Alderweireld en ex-kapitein Faris Haroun staken samen de Beker van België in de lucht.

 

"Toby kwam mij zeggen: we gaan dat samen doen", aldus Haroun achteraf. "Dat zegt veel over hem. Heel de ploeg wist hoe belangrijk dit moment voor mij was. Het maakt mijn afscheid (Haroun stopt na dit seizoen, red.) nog mooier. (lachje) Al is dit misschien niet de laatste trofee."

 

Ook Alderweireld strooide overigens met lof voor zijn ploegmaats: "Dit is de tofste groep waar ik ooit in gespeeld heb. Dan de beker omhoog mogen tillen, is een droom die werkelijkheid wordt."

Gerelateerd: