Ga naar de inhoud

Geen schoonheidsprijs, wel een vierde beker: Antwerp maakt favorietenrol waar tegen KV Mechelen

KV Mechelen
einde
0-2
Antwerp
 1. 6' - Geel - Jelle Bataille
 2. 9' - Geel - Toby Alderweireld
 3. 35' - Doelpunt strafschop - Vincent Janssen (0 - 1)
 4. 44' - Geel - Dimitri Lavalée
 1. 63' - Verv. Alec Van Hoorenbeeck door Boli Bolingoli Mbombo
 2. 69' - Verv. William Pacho door Zeno Van Den Bosch
 3. 69' - Verv. Jelle Bataille door Gastón Ávila
 4. 69' - Verv. Jurgen Ekkelenkamp door Mandela Keita
 5. 73' - Verv. Vincent Janssen door Michel Ange Balikwisha
 6. 75' - Verv. Kerim Mrabti door Julien Ngoy
 7. 81' - Doelpunt - Michel Ange Balikwisha (0 - 2)
 8. 84' - Verv. David Bates door Enock Agyei
 9. 86' - Verv. Gyrano Kerk door Christopher Scott
 10. 86' - Geel - Ritchie De Laet
 11. 87' - Geel - Michel Ange Balikwisha
Croky Cup - speeldag 1 - 30/04/23 - 14:31
homeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
0 - 1
Vincent Janssen
35'
0 - 2
Michel Ange Balikwisha
81'

Antwerp gaat een feestnacht in. Voor de tweede keer in vier jaar tijd heeft Stamnummer 1 de Beker van België gewonnen. Het eerste grote doel van het seizoen is daarmee afgevinkt. Een flauwe finale werd gekruid door een penaltygoal van Vincent Janssen en een perfecte tegenaanval afgerond door Michel-Ange Balikwisha. Malinwa? Dat ontgoochelde met amper kansen.

KV Mechelen-Antwerp kort samengevat:

 • Sleutelmoment: Na een halfuur spelen, wijst scheidsrechter Jonathan Lardot naar de stip in het voordeel van Antwerp. Vincent Janssen blijft koel en zorgt ervoor dat het moeilijkste gedaan is voor Antwerp: op voorsprong komen.
 
 • Man van de Match: In een wedstrijd zonder echte uitblinker gaan we voor de bedrijvige Calvin Stengs. De Nederlander legde de 0-2 panklaar voor Michel-Ange Balikwisha en besliste zo mee de wedstrijd.
 
 • Statistiek: Jean Butez hield dit seizoen nu al 26 keer de nul op 45 wedstrijden. Indrukwekkende cijfers van de Antwerp-doelman.

Kolkende Heizel moet lang wachten op kansen

De Bekerfinale tussen streekgenoten KV Mechelen en Antwerp baarde een half uur lang een muis. Veel sfeer langs de zijlijn en in de tribunes, amper vuurwerk tussen de lijnen. 

 

Tot KVM-verdediger Wouters in de zestien ongelukkig in de fout ging. Hij raakte Ekkelenkamp centraal voor doel, waarna Lardot zonder verpinken naar de stip wees.  Janssen eiste meteen de bal op en verschalkte Coucke (twee keer).

 

Het Mechelse antwoord kwam er vrijwel meteen. Storm en Schoofs konden allebei afdrukken, maar hebben ooit al beter afgewerkt. 

 

Na de rust ging het spelniveau aanvankelijk met een ruk de hoogte in en Antwerp kreeg kansen om zijn voorsprong te verdubbelen. Ekkelenkamp mikte na goed voorbereidend werk van Muja voorlangs, Janssen schoot met zijn linker op Coucke. 

 

Lang duurde de heropflakkering niet. Na een pak wissels en blessurebehandelingen bij Pacho en Janssen, ging het tempo volledig uit de wedstrijd. 

 

Tot tien minuten voor tijd Balikwisha Antwerp helemaal zegezeker maakte. Hij zette zelf de goede tegenaanval op en werd nadien door Stengs knap gevonden aan de tweede paal. Mechelen had geen antwoord meer in huis en is na een wedstrijd zonder doelkansen de logische verliezer.

Bekijk de goals van Janssen en Balikwisha:

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 100. De Heizelvlakte is op dit moment Antwerps grondgebied. Peter Vandenbempt op Radio 1.
 2. tweede helft, minuut 99. Antwerp-voorzitter Paul Gheysens glimt nog meer dan anders. Bert Sterckx op Radio 1.
 3. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
 4. tweede helft, minuut 97. Einde! Voor de vierde keer in de clubgeschiedenis is Antwerp de Belgische Bekerwinnaar. Het klopt KV Mechelen met 0-2 na een flauwe finale. .
 5. tweede helft, minuut 96. Defour baalt als een stekker, want ook de laatste (?) corner van de wedstrijd levert niets op. .
 6. tweede helft, minuut 95. KV Mechelen versiert nog een hoekschop. Nog 2,5 minuten en de zege is binnen voor Antwerp. .
 7. tweede helft, minuut 94. Antwerp gaat zowaar nog op zoek naar de 0-3. Keita en Balikwisha worden in de zestien afgeblokt. .
 8. tweede helft, minuut 92. Het kwaliteitsverschil tussen de twee teams was vandaag te groot. Eddy Snelders op Radio 1.
 9. tweede helft, minuut 92. De bal van Hairemans wordt door Butez opgepikt met zijn borst. Het zit er niet meer in voor KV Mechelen. .
 10. tweede helft, minuut 92. Vermeeren, die een onopvallende wedstrijd speelde, maakt nog een fout op een meter of 25. Doet KV Mechelen nog iets met deze vrije trap? .
 11. Er komen 7 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 12. tweede helft, minuut 90. 7 minuten extra tijd! Van Bommel baalt als een stekker want we spelen nog 7 minuten extra in deze bekerfinale. .
 13. tweede helft, minuut 90. Een plaatsballetje van invaller Agyei levert niets op voor KV Mechelen. De toegevoegde tijd is in zicht. .
 14. tweede helft, minuut 89. Bijna own goal. De ongelukkige Wouters maakt er bijna nog 0-3. Hij was in de eigen zestien het noorden wat kwijt na alweer een snelle tegenaanval van Antwerp. .
 15. tweede helft, minuut 87. Antwerp kan nu vol voor de dubbel gaan. De laatste ploeg die daarin slaagde was Club Brugge in 1996. Peter Vandenbempt op Radio 1.
 16. tweede helft, minuut 87. Doelpuntenmaker Balikwisha gaat nog in het boekje voor een tackle met zijn voet vooruit. Meer dan een voetnoot wordt het niet in deze finale. .
 17. Gele kaart voor Michel Ange Balikwisha van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 87
 18. Gele kaart voor Ritchie De Laet van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 86
 19. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Antwerp, Christopher Scott erin, Gyrano Kerk eruit
 20. tweede helft, minuut 85. Van Bommel wisselt een vijfde en laatste keer. Kerk mag gaan rusten voor Scott, die nog iets meer dan vijf minuten krijgt. .