Ga naar de inhoud

Desillusie bij KV Mechelen na verloren bekerfinale: "Alleen de winnaar zal herinnerd worden"

 zo 30 april 2023 18:44

Zo luid het gejuich bij Antwerp klonk, zo oorverdovend was de stilte bij de KV Mechelen-spelers. Het begon met een plannetje, maar zag zijn bekerdroom na twee cruciale momenten uiteenspatten. KV Mechelen sluit zijn seizoen zo enigszins in mineur af. "Het is zuur dat het zo is moeten eindigen", klonk het in koor bij de balende Mechelaars.

Het einde van een bekerfinale heeft steeds twee gezichten: aan de ene kant een uitgelaten Antwerp, aan de ander kant een terneergeslagen KV Mechelen.

 

Na het mislopen van de play-offs, was de Croky Cup voor Mechelen nog de enige manier om het seizoen in schoonheid af te sluiten. "Het is zuur dat het zo tot zijn einde komt", zucht Nikola Storm na de verloren partij.

 

"Er heerst nu vooral ontgoocheling", vertelt ook trainer Defour. "Het is vervelend dat dit mooie parcours met een frustrerende tweede plaats is geëindigd."

 

"Al mogen we wel trots zijn op vandaag", zalft de trainer. "We zijn écht tot het uiterste gegaan. Het beste voorbeeld daarvan: heel wat spelers van Antwerp hadden op het einde van de partij krampen."

We verliezen op twee cruciale momenten de wedstrijd.

Steven Defour, trainer KV Mechelen

Een veelzeggende vaststelling over de wedstrijd zelf, die eerder een uitputtingsslag dan een mooi kijkstuk was. 

 

"Het plan klopte, volgens mij", geeft Defour uitleg bij de conservatieve aanpak van zijn ploeg.

 

"Wanneer we Antwerp ruimte zouden gegeven hebben, zouden snelle mannen als Kerk en Muja daarvan geprofiteerd hebben. Dat wisten we en daarom hebben we er alles aan gedaan om die kwaliteiten niet tot zijn recht te laten komen."

 

"We speelden inderdaad vanuit de organisatie en rekenden op onze tegenprikken", vertelt ook Storm.

Na een half uur sloeg het noodlot toe voor Mechelen.

Een plannetje dat in de beginfase uitstekend leek te werken, maar na een dik half uur gaf Mechelen eenvoudigweg een strafschop weg. Het begin van het einde voor de ploeg van Defour.

 

"Alles verliep tot dan toe nog goed. En wanneer we nadien zelf nog begonnen te drukken, kregen we het symbolische deksel op onze neus."

 

De maand voorbereiding op deze wedstrijd, vloog zo de vuilbak in voor Mechelen. "We verliezen op die twee momenten inderdaad de wedstrijd. Dat is pijnlijk", sloot een duidelijk ontgoochelde Defour af. "Enkel de winnaar zal herinnerd worden."

Bekijk de rest van de reacties hieronder:

Gerelateerd: