Ga naar de inhoud
Croky Cup
speeldag 1

Antwerp tankt vertrouwen op de Heizel: "Hongerig naar meer, maar woensdag maakt nu even niet uit"

 zo 30 april 2023 17:29
Toby Alderweireld leidt de Antwerpse vreugdedans.

Met een vierde Beker van België heeft Antwerp veel vertrouwen getankt met het oog op de Champions' Play-offs. De club van Paul Gheysens had in het Koning Boudewijnstadion al bij al weinig moeite met KV Mechelen, goed voor een eerste prijs dit seizoen. Dat Antwerp woensdag al opnieuw de weide in moet, vinden ze bij Stamnummer 1 toch wat vervelend. "De Belgische bond had dit anders kunnen plannen."

Van Bommel: "Geduld gehad"

Antwerp-trainer Mark van Bommel pakte vandaag zijn eerste trofee in België. "Fantastisch", trapte hij een open deur in bij Bert Sterckx. "De spelers hebben ook genoten, met de vele fans die er drie jaar geleden niet konden bij zijn."

 

Een mooie wedstrijd was het zeker niet. "Dat is ook logisch. Heel veel bekerfinales zijn nerveus. Wij wilden voetballen en Mechelen hadden een strijdplan dat we verwacht hadden na de 5-0 op de Bosuil."

 

"We hebben geduld gehad en het was niet gemakkelijk om op voorsprong te komen als je die penalty twee keer moet trappen."

 

Michel-Ange Balikwisha besliste uiteindelijk de wedstrijd als joker. "Er zijn drie buitenspelers in onze kern met ook nog Muja en Kerk, daar kunnen we mee afwisselen. Dat is fijn voor een trainer."

 

Veel genieten zit er nu niet in, woensdag wacht Union al in de play-offs voor de titel. "Op dit moment maakt het even niet meer uit tegen wie we woensdag spelen", verrast Van Bommel toch een beetje. 

 

Voor onze camera klonk het toch wat anders. "De Belgische voetbalbond had dit anders kunnen plannen. Maar mijn spelers zijn gefocust genoeg. Nu moeten we slim zijn in de play-offs. We zijn blij met deze beker, maar moeten realistisch blijven. Er staan nog twee ploegen voor ons."

Op dit moment maakt dat even niet meer uit tegen wie we woensdag spelen

Mark van Bommel

De Laet: "Hongerig naar meer"

"Deze is voor mij mooier dan de Beker van twee jaar geleden", zei ervaren rot Ritchie De Laet na het laatste fluitsignaal. "Zeker met de fans erbij. Voor de provincie Antwerpen was het ook de mooiste finale."

 

"Het was zeker niet de mooiste wedstrijd, maar dat zijn finales niet altijd. Een finale moet je gewoon winnen. Ik denk dat we nog maar eens bewezen hebben dat als we 1-0 voor komen, dat we dan heel moeilijk te kloppen zijn."

 

Niet onbelangrijk. Antwerp is nu al zeker van Europees voetbal. "Er valt nu toch een klein beetje druk weg voor de play-offs."

 

"Maar deze groep is hongerig naar meer. We gaan vandaag genieten en sowieso een feestje bouwen, maar deze groep is verstandig genoeg: woensdag is voor ons heel belangrijk."

 

Aanvoerder Toby Alderweireld plaatst toch een vraagteken bij de wedstrijd van woensdag. "Het is gewoon jammer dat die nu al komt. Ik weet niet wie daar verantwoordelijk voor is, maar we mogen toch even het gevoel hebben dat we een beker gewonnen hebben. Toch zal de focus er zijn."

 

"We gaan niet naar de play-offs om daar gewoon aanwezig te zijn. Wie weet kunnen we wel verrassen."

Er valt nu toch een klein beetje druk weg voor de play-offs.

Ritchie De Laet

Overmars: "Spelers moeten op tijd naar bed"

Veel hoorden we TD Marc Overmars dit seizoen niet, maar na de gewonnen bekerfinale kon er toch een gesprekje met de Sporza-reporters vanaf. Hoe trots is de Nederlander? "Het is mijn eerste prijs in België en het is heel mooi voor onze groep, want je werkt toch om iets te bereiken."

 

"Dit is ook een heel goede stimulans voor de play-offs, na een heel slechte wedstrijd. Het gras was niet gemaaid en gesproeid was het ook niet. Daardoor rolde de bal niet lekker." 

 

"Dat Janssen zijn tweede penalty ook netjes binnen trapte, is heel "keurig", maar Vincent is op dat vlak één van de beste van de wereld. Deze bekerwinst is heel belangrijk in de opbouw van de club en ook voor de stad Antwerpen."

 

Overmars wil toch dat zijn jongens wat genieten. "Vanavond mag dat. We gaan nu met een ander gevoel naar die play-offs. Er wacht een heel sterke ploeg op ons. Zij hebben geen wedstrijd gespeeld, wij wel. Dus vanavond moeten de spelers toch op tijd naar bed."

Het gras was niet gemaaid en gesproeid was het ook niet. Daardoor rolde de bal niet lekker.

Marc Overmars

Janssen: "Niets ernstigs aan de hand"

Vincent Janssen opende vanaf de stip de score voor Antwerp. Vlak voor de 0-2 verliet hij (geblesseerd?) het veld. "Er is niets ernstigs aan de hand", stelt hij de Antwerp-fans gerust.

 

"Ik heb wat wedstrijden gemist de laatste tijd en dat voelde ik nu. Het was voor het eerst ook wat warmer en dat voelde ik nu."

 

Ook de diepe spits is al bezig met de wedstrijd van woensdag tegen Union, "maar vanavond kijkt Marc Overmars toch beter even weg", was zijn veelzeggende slotboodschap voor de Sporza-camera.

 

"Hier mogen we van genieten, want we hebben een heel mooi parcours afgelegd in de Beker van België."

Vanavond kijkt Marc Overmars toch beter even weg.

Vincent Janssen
Gerelateerd: