Ga naar de inhoud
Croky Cup
speeldag 1

Eddy Snelders ziet Antwerp signaal uitsturen naar tegenstand: "Ze blijven maar groeien"

 zo 30 april 2023 21:25
Eddy Snelders
Eddy Snelders: "Antwerp had veruit het beste team."

De scout van Dortmund naast ons zuchtte eens diep. Een bekerfinale voor de geschiedenisboeken is Antwerp - KV Mechelen niet geworden. "Malinwa moest hun plan 100% correct uitvoeren en dat is niet gebeurd", vertelt Eddy Snelders in zijn analyse.

"Zeker in de eerste helft was het niveau vrij bedenkelijk" opent Eddy Snelders zijn terugblik op de finale.

 

"Geen kansen, een bijzonder laag tempo en Antwerp dat de bal kreeg maar niet meteen oplossingen vond. Mechelen wist dat het kwalitatief minder was en probeerde dat met een strikt tactisch keurslijf op te lossen. Maar dan moet je dat wel 100% perfect uitvoeren. Die ingreep van Dries Wouters, waar de penalty uit kwam, was totaal onnodig."

Snelders zag dat Malinwa ook na de achterstand moeite had om ook maar de kleinste kans bij elkaar te voetballen. "Het leek wel een behoudsmatch voor Mechelen. Vooral de schade beperken in plaats van proberen te scoren. Ik heb één kansje geteld - toen Butez een kleine fout maakte. Voor de rest geen bal tussen de palen. Matig."

Antwerp verdient dit ook op basis van hun parcours naar de finale. Standard, Genk, Union...

Eddy Snelders

Onze commentator roept Antwerp dan ook uit tot een meer dan terechte bekerwinnaar. "Ze waren veruit de beste ploeg. Bovendien verdient Antwerp dit ook op basis van hun parcours naar de finale. Standard, Genk, Union... Dan had Mechelen het toch een pak makkelijker."

 

Voor Snelders is de tweede bekerwinst van de Great Old op vier jaar tijd ook een signaal voor de tegenstand.

 

"Ze zijn hun doelstellingen en ambities aan het verleggen. Antwerp lijkt over onbeperkte mogelijkheden te beschikken en dat zie je ook aan de resultaten. Nu de beker, straks doen ze mee voor de titel... Ze blijven maar groeien."

 

Voor Snelders was de bekerfinale ook nog eens een bevestiging dat het stamnummer 1 alle troeven heeft om voor de dubbel te strijden.

 

"Het verdedigende geheel is indrukwekkend met de driehoek Alderweireld - Pacho - Butez. Daarnaast is er het sterke middenveld met Vermeeren als uitschieter, Janssen als uitstekende targetman en veel flyers rond hem. Dit is een complete ploeg die iedereen pijn kan doen." 

Gerelateerd: