BEKIJK: Jago Geerts heerst in Portugal, Liam Everts vliegt de bosjes in

Jago Geerts komt met een fantasietje over de finish.
Pech voor Liam Everts die in de bosjes belandt.

Jago Geerts (Yamaha) heeft de volle buit gepakt in de MX2-cross in Portugal, de vijfde manche van het wereldkampioenschap. Liam Everts kende een mindere dag. Hij vloog in de eerste reeks van het circuit met zijn KTM-motor.

reeks 1

Jago Geerts vocht in Agueda een duel uit met de Italiaan Andrea Adamo (KTM), zijn eerste achtervolger in de WK-stand.

Geerts reed een geduldige race, om op 2 rondes van het einde toe te slaan. Met een gedurfd manoeuvre ging hij buitenom.

Lucas Coenen (Husqvarna) finishte als 9e, zijn tweelingbroer Sacha (KTM) ls 16e.

Liam Everts (KTM) kwam in de 13e ronde ten val na een duel. Hij vloog van het circuit en belandde in de bosjes met zijn motor.

reeks 2

Jago Geerts won ook deel 2 van de GP van Portugal. Deze keer schoot hij al vroeg naar de leiding, om die niet meer af te staan.

Geerts boekte zijn 3e overwinning van het seizoen (op 5 races). Met het maximum van de punten erbij diept hij zijn kloof op de concurrentie weer uit.