20/08 Nederland Everts Febvre
03/09 Turkije Everts Gajser
17/09 Italië Geerts Seewer
24/09 Groot-Brittannië Geerts Gajser

Jago Geerts moet tevreden zijn met de 5e plaats in Zwitserland: "Na een hele rare crash"

ma 10 april 2023 17:27
Jago Geerts
Jago Geerts in actie op zijn Yamaha.

Na zeges in Argentinië en Sardinië heeft Jago Geerts een mindere prestatie neergezet in de 3e manche van het MX2-kampioenschap. De Yamaha-crosser maakte te veel fouten om aanspraak te maken op een nieuwe overwinning. Geerts werd 5e in Zwitserland, zijn Franse ploegmaat Thibault Benistant won.

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor Jago Geerts op de omloop in Frauenfeld. De WK-leider schoot prima uit het startblok in de eerste reeks.

Tot hij over zijn stuur sloeg en de ene concurrent na de andere voorbij zag razen. Geerts finishte pas als 7e in reeks 1.

Ook in de tweede reeks bleef de Belgische topcrosser niet foutloos. Met een 3e plaats kon hij de schade nog enigszins beperken.

Geerts eindigde uiteindelijk als 5e, de zege in Zwitserland ging naar zijn Yamaha-ploegmaat Thibault Benistant.

Liam Everts (KTM) was goed voor de zevende plaats in de GP. Lucas Coenen (Husqvarna) moest tevreden zijn met de 12e plaats.

In de WK-stand ziet leider Geerts (159 ptn) Benistant (139) naderen tot op 20 punten.

(scrol omlaag voor de reactie van Jago Geerts)

Lucas Coenen
Lucas Coenen op weg naar de 7e plaats.
Liam Everts
Liam Everts (met nummer 72) wordt 12e in Frauenfeld.

Jago Geerts: "Er gebeurde iets raars"

Jago Geerts heeft niet zijn beste grand prix gereden. Dat weet hij zelf ook.

"In de eerste reeks gebeurde er iets raars. Ik lag de hele wedstrijd op kop en koos elke ronde voor hetzelfde spoor. Toch sloeg ik plots voorover", vertelt Geerts.

"Een rare crash. Met een kromme motor slaagde ik er toch nog in om als 7e te finishen."

De valpartij hakte er in bij Geerts. "In de tweede manche voelde ik me niet zo goed", zegt hij. "Ik had last van mijn val en beschikte niet over de nodige energie."

"Een mindere dag dus, maar wel een met de nodige WK-punten", besluit hij.

Maxime Renaux wint in MXGP, Brent Van doninck 21e

Ook in de MXGP-klasse won een Fransman. Maxime Renaux (Yamaha) ging in Frauenfeld Jorge Prado (GasGas) en Romain Febvre (Kawasaki) vooraf.

Prado won de eerste reeks en pakte ook de koppositie in de tweede reeks. Tot de Franse crossers Renaux en Febvre hem verschalkten.

In de WK-stand blijft Prado wel leider, voor Jeffrey Herlings (KTM). De Nederlander werd 4e in Zwitserland.

Brent Van doninck (Honda), de enige Belg in de topklasse, werd na een 16e en een 21e plaats in de reeksen 21e in de GP.