Ga naar de inhoud

Thibau Nys (2e) toont zich in massasprint: "Ik had de power, maar moest van te ver komen"

 wo 26 april 2023 18:17
Thibau Nys
Thibau Nys (links) tikt teleurgesteld tegen zijn stuur.

Een slag op het stuur verklapte zijn lichte teleurstelling. Thibau Nys moest een oppermachtige Ethan Vernon laten gaan in de massasprint van de eerste rit in de Ronde van Romandië. "Dit ga ik voelen morgen, maar ik ben tevreden", blikt hij terug.

Het wiel van Ethan Vernon was onhoudbaar voor Thibau Nys. De Brit sprong met overmacht weg van de rest. "Ik ben nog altijd een beetje ontgoocheld. Het voelde alsof ik de benen had om vandaag te winnen."

 

"En eens je op topsnelheid bent, wordt het moeilijk om iemand nog bij te halen", herbeleeft de 20-jarige Belg de sprint.

 

Eventuele teleurstelling maakte snel plaats voor trots. "Ik kwam van één, twee plaatsjes te ver om voor de zege te gaan en miste wat kracht op het einde. Maar ik ben erg tevreden met mijn prestatie."

Het voelt een beetje dubbel omdat ik me net erg goed voelde.

Thibau Nys

Daarvoor bedankt hij ook zijn ploeggenoten bij Trek - Segafredo.

 

"Het voelt een beetje dubbel omdat ik me net erg goed voelde. Ik had de power in de sprint, maar in de massasprint was het heel moeilijk om me te positioneren. Gelukkig kreeg ik veel hulp van teamgenoten."

 

"Over mijn sprint zelf kan ik dus niet klagen", deelt Nys, die geniet van de krachtmeting met de WorldTourrenners. "Deze rit ga ik morgen wel voelen."

 

"Dit is al heel mooi om te beginnen. Als ik morgen weer zo'n dag heb, ziet het er veelbelovend uit."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: