Ga naar de inhoud

Ronnie O'Sullivan bewierookt Luca Brecel na nederlaag: "Ik zag nog nooit een speler zoals hij"

 wo 26 april 2023 18:19
O'Sullivan kon een ontketende Brecel in de slotsessie niets in de weg leggen.

Een onherkenbare Ronnie O'Sullivan vergooide woensdag nog een 10-6-voorsprong tegen Luca Brecel op het WK snooker. "The Rocket" zal zo nog even moeten wachten op zijn achtste wereldtitel, waarmee hij alleen recordhouder zou worden. Achteraf reageerde hij erg sportief: "Ik hoop dat Luca nu ook wereldkampioen wordt. Ik heb echt van hem genoten."

Misser na misser na misser. Ronnie O'Sullivan was duidelijk zichzelf niet tijdens de slotsessie van de kwartfinale tegen Luca Brecel. De snookerlegende kon in die slotsessie amper een bal potten en vergooide zijn voorsprong nog.


Teleurgesteld was de Engelsman niet. "Ik wou dat ik het wel was", zei hij in zijn typische laconieke stijl. "Ik ben nu op dit punt gekomen waarbij ik mezelf soms afvraag waarom ik snooker speel, maar ik hou zo van het spel. Dan kan ik niet te hard voor mezelf zijn."


"Ik voelde me best wel oké vandaag. Maar ik greep de kansen die ik kreeg niet. Ik lag te vaak uit positie waardoor ik achter de feiten aan liep. Luca zette me goed onder druk. Hij was vandaag gewoon beter en verdient de zege."

Ik speel al zo lang snooker, en ik zag nooit iemand die de bal zo goed raakt als Brecel. 

Ronnie O'Sullivan

"Ik hou ervan om Luca te zien spelen", ging O'Sullivan verder met zijn lofzang. "Hij gooit zoveel actie in zijn spel. Oké, hij mist soms, maar als je zo kan spelen als hij, waarom zou je dan niet voor die lastige shots gaan?"

 

"Ik zei daarnet tegen Luca dat ik hoop dat hij nu ook wereldkampioen wordt. Hij speelt fantastisch en is een geweldige speler, een ongelooflijk talent. Ik speel al zo lang snooker, ik zag nooit iemand die de bal zo goed raakt als hij. Ik heb genoten van zijn spel."

 

Geen achtste wereldtitel dus voor "The Rocket". "Ik heb hier al 24 keer verloren en 7 keer het toernooi gewonnen. Dan weet je dat je nog wel eens een keer zal verliezen. Dit jaar was dat het geval, maar misschien doe ik nog wel eens een gooi naar de titel."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: