Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Trainer van Evenepoel is gerust voor Giro: "Hij zit nu wel tegen de beste versie van Remco aan"

 di 25 april 2023 12:57
Remco Evenepoel tijdens Luik-Bastenaken-Luik.

Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) reed de concurrentie op een hoopje in Luik. Nu werkt hij toe naar het volgende grote doel: de Ronde van Italië. Om zich klaar te stomen trekt hij opnieuw op stage in Spanje. Maar hoe goed is de vorm van de wereldkampioen al? En wat kan of moet er nu nog gebeuren? "We willen de basis nu vooral zo breed mogelijk houden", klinkt het bij zijn trainer Koen Pelgrim.

De demonstratie van Remco Evenepoel in Luik-Bastenaken-Luik stelde ook zijn trainer Koen Pelgrim gerust. "Het verschil met de rest was vrij groot. Dat is voor ons alleen maar mooi", lacht hij.

 

"Als we na zijn prestatie van zondag niet gerust zouden zijn, dan kunnen we dat nooit zijn. Maar dat is geen garantie dat de Giro vanzelfsprekend een succes zal worden."

 

Remco Evenepoel zit dus op schema om over twee weken aan de Giro te beginnen? "Ja, dat denk ik wel. Het grootste werk moet nu wel gedaan zijn. Nu nog dingen rechtzetten zou moeilijk zijn."

 

En toch gaat Evenepoel nog eens op stage, in een hoogtehotel in Spanje. "We willen vooral deze vorm aanhouden en nog wat aanscherpen. Maar veel zal er zeker niet meer bijkunnen."

 

"In een grote ronde moet je drie weken in vorm zijn, daarom zijn we in de voorbereiding niet te kwistig met de intensiteit. We willen zijn basis zo breed mogelijk houden. En we zetten de hoogtestage ook zo dicht mogelijk tegen de Giro. Zo is hij in de derde week hopelijk nog zo goed mogelijk."

 

"Nu gaan we ook nog wel wat specifiek trainen met zijn tijdritfiets. Waar we nu zitten in Spanje hebben we iets meer mogelijkheden dan op Tenerife."

We willen vooral deze vorm aanhouden en nog wat aanscherpen. Maar veel zal er zeker niet meer bijkunnen.

Alles verloopt naar wens dus. Aan hoeveel procent van zijn kunnen zit Evenepoel dan op dit moment?

 

"Als ik zijn waardes bekijk, dan zou ik zeggen dat hij nu rond de 100 procent van zijn kunnen zit. Je kan dan nog altijd ergens boven jezelf uitstijgen, maar hij zit nu wel dicht tegen de beste versie van Remco aan."


"Wat die waardes dan zijn op dit moment? Die delen we niet", lacht Pelgrim.
Durft hij in te schatten hoe groot de kans is dat Evenepoel ook de Giro zal winnen? "We hebben in Catalonië ook een heel sterke Primoz Roglic zien rijden. Hij is een van de beste ronderenners van de laatste jaren en hij heeft een fantastische tijdrit. Dus dat wordt een heel lastige tegenstander."


"Maar er zijn nog concurrenten. Iedereen denkt aan die tweestrijd, maar er is bijvoorbeeld ook nog Geraint Thomas. En er staan nog rondewinnaars aan de start. Dus ik denk niet dat het 1-tegen-1 wordt. We zullen zien hoe de vorm zich blijft ontwikkelen en wat er gebeurt in de koers natuurlijk."

Gerelateerd: