Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 17  /  18 - Waalse Pijl
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

In het spoor van Remco Evenepoel in Luik: "De perfecte dag om de witte broek uit te proberen"

 ma 24 april 2023 06:15
" "
Hij kwam, hij zag, hij overwon.

Remco Evenepoel won net als vorig jaar Luik-Bastenaken-Luik op een indrukwekkende manier. Sammy Neyrinck zat in het spoor van Evenepoel. "Ik ben zelf over het putje waarin Tadej Pogacar gevallen is moeten springen."

Remco Evenepoel blonk gisteren in zijn vel: voor, tijdens en na zijn zege in Luik-Bastenaken-Luik. De ontspannen wereldkampioen ging na zijn knappe overwinning nog in op enkele thema's en vragen die Sammy Neyrinck hem voorlegde. Een kwinkslag en glimlach waren nooit ver weg en hij wenste Tadej Pogacar een spoedig herstel.

De witte broek

 

"Het was de perfecte dag om het witte pak te proberen. Bij de start zei Tadej ook meteen dat de witte broek een goeie keuze was en ik heb in het peloton ook enkel goeie reacties gekregen. Achteraf blijkt het wel een goeie keuze geweest te zijn."

 

De val van Pogacar

 

"Je hoopt eerste en vooral dat hij oké is. Ik ben zelf over het putje waar Tadej gevallen is moeten springen. Daaraan zie je dat 5 posities meer vooruit zitten in het peloton soms een voordeel kan zijn. Het was echt een enorme klap, want we reden zo'n 60 à 70 km/u. Ik wil hem echt het beste en een spoedig herstel wensen."

 

De vorm

 

"Op stage in Tenerife hadden we eind vorige week een heel zware training. De waardes waren beter dan ze ooit geweest zijn, dus heb ik uit die training enorm veel vertrouwen getankt. Ik wist dat ik naar een goeie vorm begon toe te groeien en dat ik klaar zou zijn voor Luik-Bastenaken-Luik. We wisten dat we deze wedstrijd konden winnen."

 

La Redoute

 

"Hoe het was op La Redoute? Glad. Bij het aanzetten reed ik over een streep witte verf en mijn achterwiel schoot weer weg, een beetje zoals vorig jaar. Dus misschien volgend jaar geen verf meer als het regent. Maar het was inderdaad het plan om daar aan te vallen."

 

Historische zege

 

"Ik ben blij dat ik een van de weinigen ben die in de regenboogtrui in Luik kan winnen. Het is echt uniek en het is een koers die veel betekenis heeft voor mij. Om dan in deze trui te winnen, dat maakt het extra speciaal."

 

Voorjaar van Soudal - Quick Step goedgemaakt?

 

"Ik zou zeggen, bel Patrick op. Ik verwacht wel dat hij dat zal zeggen. De jongens in de kasseiklassiekers doen ook hun best en het is een beetje een pech- en rotjaar geweest. We waren als Ardennenploeg heel gemotiveerd om hen wat steun te geven en dat is goed gelukt. Ik ben er zeker van dat die mannen er volgend jaar weer zullen staan."

 

Giro

 

"Nu is het gewoon nog aan een paar details en procentjes werken richting de Giro. De ploeg is heel gemotiveerd en is in orde. Drie vierde van de ploeg die in Luik was, rijdt ook de Giro. Na deze voorbereiding gaan we er allemaal klaar voor zijn. Dat is wel zeker."

Gerelateerd: